Trafikkontroll på Taraldrud trafikkstasjon torsdag. Politiet utfører en promille kontroll.

Størst økning i rusanmeldte sjåfører i Oslo politidistrikt. Her er trolig årsaken

Ferske tall fra Utrykningspolitiet viser at det hittil i år har blitt stanset og anmeldt 1089 personer for kjøring i ruspåvirket tilstand i Oslo politidistrikt. Sammenlignet med samme periode i fjor, er det en oppgang på 325 anmeldte.

Publisert

Det betyr at Oslo er det distriktet i landet som har hatt størst økning i anmeldelser. MA – Rusfri Trafikk, organisasjonen som jobber for at ingen skal dø eller bli hardt skadet av rus i trafikken, tror noe av årsaken er slutten på to år med pandemi.

– Nå har Utrykningspolitiet heldigvis mulighet til å gjennomføre utåndingsprøver igjen, uten å tenke på smittevern. Det tror vi er en viktig årsak til økningen, sier generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

Hun minner imidlertid om at tallene ikke nødvendigvis viser hele bildet.

– Statistikken forteller oss hvor mange politiet tar, men ikke hvor mange som faktisk fyllekjører. Vi skal likevel være takknemlige for at vi har et av verdens beste utrykningspoliti som er til stede og fjerner flere farlige trafikanter enn tidligere.

Skrekkår for trafikksikkerheten

2022 ser ut til å bli et skrekkår for trafikksikkerheten. Allerede har 97 personer mistet livet, mot 80 i hele fjor.

Av erfaring at rundt en fjerdedel av alvorlige trafikkulykker kan knyttes mot rus.

I likhet med tidligere år, er de i alderen 25-44 år verst. På landsbasis har det hittil blitt stanset 4586 personer i denne aldersgruppen, mot 3748 i samme periode i fjor. Statistikken viser ikke hvordan aldersfordelingen er i Oslo politidistrikt.

Powered by Labrador CMS