Markering for ulv utenfor Stortinget. Foto: Anne Lise Nygaard
Markering for ulv utenfor Stortinget. Foto: Anne Lise Nygaard

Ulvetilhengere samlet 3000 til markering foran Stortinget

Under tittelen "Stopp utrydningspolitikken" arrangerte organisasjonen NOAH - for dyrs rettigheter markeringer for ulv i flere norske byer i går.

Publisert

Ifølge NOAH selv var det rundt 3000 ulvetilhengere til stede på arrangementet foran Stortinget. I tillegg samlet markeringer i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Fredrikstad rundt 1000 mennesker.

Det var også markeringer foran Norges ambassader i Sverige, Sveits, Finland, Estland, Litauen, Kroatia, Sør-Afrika, Frankrike, Latvia og Storbritannia.

Ulvetilhengere i ulvesonen

En av talerne under markeringen var Tore Hauge fra tettstedet Rena i Åmot kommune. Som ulvetilhenger bosatt i ulvesonen, mener han det er vanskelig å si sin mening.

– Større enn frykten for ulven er frykten for bygdedyret. Det er bygdedyret som gjør at den tause majoritet forblir taus. Det er frykten for baksnakking og forbigåelser som gjør at flertallet, som er for ulv, ikke våger å si det høyt, sa Hauge i sin appell foran Stortinget.

En undersøkelse utført av Norsk institutt for naturforskning (NINA) i 2017, viser at i underkant av 60 prosent av den norske befolkningen er positive til ulv. Entusiasmen er noe mindre enn den var i en tilsvarende undersøkelse fra 2010.

Se også: Alfahannen i Østmarka er sporløst borte. Sannsynligvis er ulven drept av krypskyttere

Tegneserieskaper for ulv

Blant de andre talerne var representanter fra ulike dyrevernsorganisasjoner, jussprofessor Mads Andenæs, biologiprofessor Harald Kryvi, naturfotograf Tom Schandy og kvinnen bak tegneserien Nemi, Lise Myhre.

Myhres appell kan du se her:

Powered by Labrador CMS