På fasaden til gamle Hotel Royal Christiania lyser et juletre opp. Foto: Privat
På fasaden til gamle Hotel Royal Christiania lyser et juletre opp. Foto: Privat

Hotellkjede samler inn gaver til barn som tilbringer jula på krisesenter

Publisert
Hvert år feirer mange barn jul på Oslo krisesenter. Clarion hotel The Hub vil gjøre høytiden litt lysere for de som ikke kan tilbringe julekvelden hjemme.

For øyeblikket er fasaden på gamle Hotel Royal Christiania på Jernbanetorget pyntet med 14 400 lys som former et juletre. Men det viktigste finner du under treet.

På bakkeplan ved Biskop Gunnerus gate 3, mot Oslo City, står det nemlig en innsamlingsboks der folk kan levere inn julegaver til barna som tilbringer jula på Oslo Krisesenter. Aksjonen har fått navnet Ensomt juletre søker gaver.

I 2016 bodde det 218 barn på bosenteret til Oslo krisesenter. Barna som søker tilflukt på krisesenteret sammen med mor eller far, er i hovedsak under skolealder. Gjennomsnittlig botid er seks uker.

Samlet inn over 50 000 gaver i fjor

Oslo Krisesenter tar imot både kvinner og menn som er utsatt for vold i nære relasjoner. Krisesenteret er et gratis lavterskeltilbud, uten krav om timebestilling eller henvisning. Senteret betjener dagbrukere som bor hjemme og personer som har behov for et akutt botilbud.

Oslo Krisesenter sitt bosenter gir voksne, med eller uten barn, et beskyttet botilbud når de trenger å være i sikkerhet fra den som har utøvd volden.

Krisesenteret forsøker å tilrettelegge for en fin juletid for barn og voksne ved å bidra med julefeiring, hyggelige aktiviteter og julegaver til barn og voksne.

Flere andre Choice-hoteller har lignende prosjekter i adventstiden. I fjor samlet hotellene i kjeden inn totalt 52 050 julegaver og 106 000 kroner i gavekort til mennesker som trenger det i lokalmiljøet.

Powered by Labrador CMS