VårtOslo julekalender: luke 10

Tuva Grimsgaard er fungerende daglig leder i Norsk Fredsråd. Foto: Joakim Kleven
Tuva Grimsgaard er fungerende daglig leder i Norsk Fredsråd. Foto: Joakim Kleven

I dag skal hun gå i fakkeltog for å feire det hun mener er den mest solide fredsprisvinner på lang tid

Publisert

Luke 10: Daglig leder i Norsk Fredsråd jubler for årets Nobel-pris og mener Oslo-ordfører Marianne Borgen fortjener skryt for sitt fredsarbeid.

Navn: Tuva Grimsgaard

Aktuell med: Fungerende daglig leder i Norges Fredsråd. I dag arrangerer rådet fakkeltog for et forbud mot atomvåpen og for å feire årets vinnere av Nobels Fredspris, International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN).

– Den mest solide fredsprisen på lange tider

Hva var den viktigste Oslo-nyheten i 2017?

– At Nobels fredspris 2017 går til ICAN. Fredsprisutdelingen setter Oslo på verdenskartet, og kampen mot atomvåpen er aktuell som aldri før. Dette er den mest solide fredsprisen på lange tider, og sender både et tydelig signal til atomvåpenstatene og den norske regjering om at resten av den siviliserte verden ikke finner seg i deres manglende vilje til nedrustning.

Fremhev en Oslo-person du mener gjorde en innsats for byen i året som gikk?

– Oslo-ordfører Marianne Borgen har ledet an for å fronte Oslo som fredsby. Vi har mange gode ordførere i Norge med engasjement for fred. Marianne leder an fra Norges største kommune.

Planter Hiroshima-trær i Botanisk hage

Hva ser du frem til i Oslo i 2018?

– Lørdag ble det plantet frø fra Hiroshima-fredstrær i botanisk hage i Oslo. Dette er planter som utrolig nok overlevde atombombesprengningen over Hiroshima, og skjøt grønne skudd allerede året etter. På sikt skal de plantes rundt i Oslo, men allerede i 2018 vil vi se de første skuddene i Botanisk hage på Tøyen. Det gleder jeg meg til!

Powered by Labrador CMS