Tre brødre er siktet for grovt ran ved Sinsen stasjon. To av dem er også siktet for voldtekt. Foto: Maxxii, via Wikimedia Commons.
Tre brødre er siktet for grovt ran ved Sinsen stasjon. To av dem er også siktet for voldtekt. Foto: Maxxii, via Wikimedia Commons.

Brødre siktet for voldtekt og ran på Sinsen

Publisert Sist oppdatert

To brødre på 16 og 18 år er siktet for grovt ran med kniv og voldtekt av en mindreårig jente. Deres 15 år gamle bror er også siktet for ranet.

Jenta skal ha vært sammen med en gutt som også ble ranet før jenta ble utsatt for voldtekten. De to skal ha avtalt å treffe de tre brødrene på Sinsen stasjon for to uker siden.

– Voldtekten skjedde umiddelbart etter ranet. Jenta ble truet med kniv til å utføre seksuelle handlinger, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til NRK.

Mistenkes i flere saker

Brødrene var ikke kjente for politiet fra før, men mistenkes nå for å stå bak flere grove knivran de siste månedene.

– Vi tror de er involvert i hvert fall tre andre ran den siste tiden. Politiet etterforsker nå brødrene for å kartlegge nøyaktig hvor mange det kan være snakk om, sier stasjonssjefen.

Ranene skal ha skjedd i Oslo sentrum. Stølen forklarer at ofrene har blitt truet med kniv, for så å bli fraranet mobiltelefoner, dyre jakker og penger.

Nekter straffeskyld

15-åringen blir nå tatt hånd om av barnevernet, og har ikke forklart seg for politiet. De to eldste brødrene ble varetektsfengslet for halvannen uke siden. Begge nekter straffskyld.

Olav Lunde er forsvarer for 18-åringen, og sier han stiller seg uforstående til anklagene.

– Han sier han aldri har møtt noen av de fornærmede før. Han mener også at han har alibi for at han ikke har vært til stede der på dette tidspunktet i det hele tatt, sier Lunde til NRK.