I kveld starter Vålerenga årets hjemmesesong mot Odd. Foto: Anna Carlsson
I kveld starter Vålerenga årets hjemmesesong mot Odd. Foto: Anna Carlsson

Vålerenga stadion kan vinne pris i internasjonal kåring av beste nye stadioner

Vålerenga stadion kan stikke av med tittelen "Stadium of the Year 2017". Den nybygde arenaen konkurrerer med stadioner i blant annet USA, Russland, Malawi og Paraguay.

Publisert

Nettsiden Stadium Database kårer hvert år den beste, nye fotballstadionen i verden.

Vålerengas hjemmebane på Valle Hovin bærer det offisielle navnet Intility Arena, og er en av totalt 27 nominerte i kåringen.

Buketten inneholder både helt nye stadioner og stadioner som har gjennomgått omfattende renovering. Kåringen er verdensomspennende og anleggene befinner seg på vidt forskjellige kanter av kloden. Vålerenga stadion er den eneste norske.

Folkets pris og jurypris

Det er to priser i kåringen. Den ene vinneren kåres i en åpen avstemning, og den andre stemmes fram av en gruppe arkitekteksperter.

Stemmeperioden varer fram til 4. mars. HER kan du se de nominerte og stemme på Vålerenga stadion.

Det er åttende gang kåringen går av stabelen.

104 år med venting

Etter 104 års venting, fikk Vålerenga endelig sitt eget hjem i høst. Prosjektet hadde sin spede start i 2008, da Stor-Oslo Eiendom AS kom inn som prosjektleder, og det ble utlyst en arkitektkonkurranse.

Byggingen startet i august 2015, og stadionet ble åpnet i september i fjor. Den første kampen ble spilt 9. september, og stod mellom Vålerenga og Kolbotn. Vålerengas herrelag spilte sin første kamp 10. september, mot Sarpsborg 08.

Arenaen er Norges tredje største fotballstadion, etter Ullevaal Stadion og Lerkendal i Trondheim. Kapasiteten er på 17 333 tilskuere.

Powered by Labrador CMS