Kanskje det frister med en tur ut i snøen? Foto: Cecilie Hannevig / SiO
Kanskje det frister med en tur ut i snøen? Foto: Cecilie Hannevig / SiO

Internasjonale studenter strømmer til skiutleie for å få en ekte, norsk vinteropplevelse

Hvis du ikke har egne ski klare for sesongen, er leie- og lånemulighetene i hovedstaden mange. Hos SiO Athletica får studentene leie skiutstyr til en billig penge.

Publisert

SiO Athletica er en treningssenterkjede som eies og drives av Studentsamskipnaden i Oslo (SiO). Torsdag 4. januar starter de med skiutleie for studentene i hovedstaden.

– Vi regner med stor etterspørsel på torsdag. Alle kan leie langrennsski hos SiO Athletica, enten de er medlemmer eller ikke-medlemmer. Med skiene følger også sko og staver. Vi tilbyr rett og slett hele vinterpakka, sier Fredrik Ø. Refsnes, direktør i SiO Athletica.

Fredrik Ø. Refsnes. Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO
Fredrik Ø. Refsnes. Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO

Det er senteret Domus Athletica, som ligger mellom Blindern og Ullevål Stadion, som tilbyr skiutleie.

Kirkens Bymisjon med gratis låneski for barn

Hos SiO Athletica kan man leie langrennsski for en måned eller en sesong. Om du ønsker å leie langrennsski for en kortere periode finnes det flere alternativer, blant annet Friluftssenteret i Gamle Oslo og Oslo Vinterpark. Sistnevnte har også studentrabatt. Barn kan låne ski helt gratis av Kirkens Bymisjon gjennom prosjektet Skattkammeret.

De som har tenkt deg ut på tur, enten med egne eller leide ski, kan også ta en titt på Skiforeningens løypekart her.

Internasjonale studenter leier mest

Refsnes forteller at utleietilbudet hos SiO Athletica er svært populært.

– De fleste som leier hos oss, er internasjonale studenter som er ute etter en ekte, norsk vinteropplevelse. Men vi ser også at studenter som ikke har tatt med seg skiutstyr til hybelen, synes dette er et godt tilbud, sier han.

Refsnes skyter også inn at de gjerne også bidrar med tips om teknikk og informasjon om løyper i marka. Mange av turene de foreslår er lett tilgjengelige med kollektivtransport, noe som burde passe godt for en slunken studentlommebok.

 

Powered by Labrador CMS