Rektor ved Fernanda Nissen Skole, Elisabeth Rudi Lund, åpner fritidsklubben. Foto: Privat
Rektor ved Fernanda Nissen Skole, Elisabeth Rudi Lund, åpner fritidsklubben. Foto: Privat

Engasjerte foreldre har startet fritidsklubb for barna på Storo

Publisert

Barna på Storo og i Nydalen har ikke hatt noen fritidsklubb å gå til før nå. Engasjerte foreldre står bak den nye klubben.

Merete Grytten. Foto: Privat
Merete Grytten. Foto: Privat

Klubben har fått navnet FNS Fritidsklubb og er i første omgang for barn mellom 8 og 10 år på Fernanda Nissen Skole på Storo. Ideen om å starte en fritidsklubb kom i sommer, og initiativtaker er en av foreldrene i området, Merete Grytten.

– Det finnes ikke noe slikt tilbud til barna i dette området per i dag, og vi ser at de etter hvert vil ha behov for et sted å henge, slik at de ikke går gatelangs, sier hun.

Les også: Merete Grytten befant seg bak luke 3 i vår julekalender.

Fritidsklubben åpnet fredag 1. desember i skolens lokaler. Rektor Elisabeth Rudi Lund klippet snoren og kunne erklære fritidsklubben åpnet.

Ønsker å utvide

Gymsalen var svært populær. Foto: Privat
Gymsalen var svært populær. Foto: Privat

Mange barn hadde tatt turen for å overvære åpningen. Rudi Lund sa i sin åpningstale at hun er svært glad for at skolen kan brukes til aktiviteter, der barn og unge kan treffes og skape nye vennskap gjennom fritidsklubben. Målet er at skolen blir et levende bygg som brukes av nærmiljøet, og fritidsklubben bør passe godt inn i dette bildet.

I første omgang er fritidsklubben for 3. og 4. klassinger, men etter hvert vil den utvides slik at den favner alle barn i Nydalen- og Storo-området i aldersgruppen 3. til 7. klasse.

– Ved at fritidsklubben etterhvert åpner opp for barn fra andre skoler i nærområdet, vil barna allerede nå bygge gode vennskap. Når de møtes som ungdommer om noen år, så er det mer nærliggende å tro at de vil hilse på hverandre og si «takk for sist, så artig vi hadde det på fritidsklubben i forrige uke», enn at de har lyst å bølle med hverandre. Målet er altså å legge grunnlaget for et vennskapelig ungdomsmiljø i fremtiden, sier Grytten.

Samarbeider med Bjølsen-klubb

Klubben er foreldredrevet, men har planer om å involvere og samarbeide med flere aktører i nærmiljøet. De har allerede et samarbeid med Ung Metro, en fritidsklubb på Bjølsen, som drives av Oslo Kommune.

Ung Metro har mange tilbud til barn og unge med blant annet leksehjelp og sommerklubb og andre aktiviteter i skolens ferier. Disse tilbudene vil barna på FNS Fritidsklubb også kunne delta på.

Dugnadsånd i nærmiljøet

Barna skal få sunn og god mat på fritidsklubben. Foto: Privat
Barna skal få sunn og god mat på fritidsklubben. Foto: Privat

Grytten påpeker likevel at frivilligheten består. For at FNS Fritidsklubb skal bli et stabilt og godt tilbud i årene fremover, er fritidsklubben avhengig av at de foresatte fortsetter å engasjere seg og stille opp i samme grad som de har gjort til nå.

– Ambisjonen er at FNS Fritidsklubb skal bli et samlingssted for barn og unge i området. Her kan vi på sikt ha både dansekurs, bandøving, tegnekurs, forskerkurs og annet som barna er interessert i, forteller Grytten.

Coop Extra på Storo sponser FNS Fritidsklubben med all mat, og Norsk Teknisk Museum på Kjelsås har sponset med masse lego og byggesett. I tillegg har engasjerte foreldre bidratt med spill, gitar, puslespill, diskolys og annet som klubben har hatt behov for.

Fritidsklubben starter rett etter aktivitetsskolen (AKS), og da kan barna gå rett i kafeen der de får servert god og sunn mat. Etter spisingen kan de velge mellom brettspill, lego eller andre byggesett, diskotek og aktiviteter i gymsalen. Responsen fra foresatte har vært fantastisk, og mange stiller som vakter, ifølge Grytten.

– Ingen vet hva diskotek er

Noen valgte seg Lego på åpningskvelden. Foto: Privat
Noen valgte seg Lego på åpningskvelden. Foto: Privat

Barna var tilsynelatende svært fornøyde på åpningsdagen, og ventet utålmodig på at åpningstalene skulle ta slutt. De ville bare utforske fritidsklubben. Lek i gymsalen var det mest populære, men det ble også ble lokket med diskotek. Generasjonsskillet mellom de foresatte og barna ble tydelig da en av 4. Pklassingene kunne fortelle at ingen visste hva diskotek var.

Det fant de imidlertid raskt ut av, og diskoteket fyltes opp med glade og dansende barn.

Etter hvert som de ble varme og slitne så fordelte barna seg fint utover de forskjellige aktivitetene aktivitetene. Noen spilte fire på rad eller annet brettspill, mens andre valgte seg lego og byggesett.

I første omgang holder klubben åpent første fredag i måneden, men planen er at tilbudet skal utvides på sikt. Neste klubbkveld blir 5. januar.

Powered by Labrador CMS