Til neste år skal det nye Tøyenbadet stå klart. Med store vannflater og masse bassenger.

Slik vil det nye Tøyenbadet bli. Se fremtidsbildene

Frem mot sommeren skal rundt 220 personer jobbe på byggeplassen med å ferdigstille det nye badeanlegget. – Er det noe vi trenger mer av i Oslo, så er det bad. Vi har sett folk strømme til Manglerud bad etter at det åpnet, og jeg gleder meg til vi kan løpe inn dørene her på det store, nye Tøyenbadet.

Publisert

Råbygget i stål og betong til det nye Tøyenbadet er ferdig. Det bygges nå i alle fire etasjer, og prosjektet er godt i gang med å montere takkonstruksjonen i tre. I løpet av sommeren får Oslos største badeanlegg tak og fasade.

Bygget måler 22 meter fra kjeller til tak, og har et funksjonsareal på rundt 16 000 kvadratmeter over fire etasjer. Bassengene innendørs, tribune og flerbrukshall er støpt I tillegg er stålbassengene i terapibassenget og innendørs stupebasseng ferdigmontert.

Illustrasjon: Asplan Viak / Oslobygg
Illustrasjon: Asplan Viak / Oslobygg
Illustrasjon: Asplan Viak / Oslobygg
Illustrasjon: Asplan Viak / Oslobygg
Illustrasjon: Asplan Viak / Oslobygg
Illustrasjon: Asplan Viak / Oslobygg

– Jeg vet at mange teller dager til badet åpner, og jeg er derfor veldig glad for at råbygget nå er ferdig. Badeanlegg er noe av det vanskeligste man kan bygge. Derfor er det svært viktig at det er høy kvalitet i byggearbeidene. Det er utrolig gøy å se hvordan bygget nå tar form, sier Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap.

Etterlengtet badeanlegg

Det nye Tøyenbadet skal bestå av både et innendørsanlegg, et utendørsanlegg og en fullverdig flerbrukshall. Med totalt sju bassenger og en vannflate på 2 700 kvadratmeter, vil det nye anlegget bli Oslos største badeanlegg og gi et variert badetilbud. Det nye anlegget vil få 2,5 ganger større vannflate enn det gamle Tøyenbadet.

Parallelt med å ha reist råbygget i stål og betong, er prosjektet i full gang med å montere takkonstruksjonen i massivt tre.

– Er det noe vi trenger mer av i Oslo, så er det bad. Vi tok over styringen etter et høyrebyråd som ikke hadde bygget bad på 40 år. Vi har sørget for et skikkelig taktskifte, og endelig bygges det nye folkebad igjen. Vi har sett folk strømme til Manglerud bad etter at det åpnet, og jeg gleder meg til vi kan løpe inn dørene her på det store, nye Tøyenbadet, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV).

Planlagt ferdig i 2024

Parallelt med å ha reist råbygget, er prosjektet godt i gang med å montere takkonstruksjonen i massivt tre. De lengste dragerne spenner opptil 43 meter, og veier over 40 tonn.

I deler av bygget har det innvendige arbeidet startet. Det samme gjelder grunn- og betongarbeidene til utebadet. I løpet av sommeren skal bygget få en elleve meter høy glass- og aluminiumsfasade.

– Frem mot sommeren vil rundt 220 personer jobbe på byggeplassen med å ferdigstille det nye badeanlegget. Vi planlegger å ferdigstille bygget i 2024, og har også en målsetning om å kunne åpne anlegget for publikum i 2024, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg.

Høye miljøambisjoner

Det nye Tøyenbadet bygges som energivennlig passivhus for idrettsanlegg, og skal ha et grunnvarmeanlegg med energibrønner som primær energiforsyning sammen med solenergi og fjernvarme som sekundære kilder.

– Oslo kommune har ambisiøse klimamål, og byrådet ønsker å være en pådriver for mer miljøvennlige bygg. Det nye Tøyenbadet blir et av de mest energieffektive badeanleggene i Norge, og sikrer miljøriktig utnyttelse av overvann, samt energibrønner og solcellepaneler for produksjon av strøm, sier Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap.

Prosjektet stiller krav til miljøvennlig materialbruk og materialgjenvinning. Regnvann, som fanges opp på taket, skal fullrenses og gjenbrukes til etterfylling av bassengene. I tillegg er byggeplassen fossilfri med stort innslag av utslippsfrie anleggsmaskiner.

Powered by Labrador CMS