Slik skal nye Valle Hovin stadion se ut. Oslobygg har kontrakt med entreprenørselskapet Håndverkskompaniet for bygging av ny kunstis-flate på 10 690 kvadratmeter.
Slik skal nye Valle Hovin stadion se ut. Oslobygg har kontrakt med entreprenørselskapet Håndverkskompaniet for bygging av ny kunstis-flate på 10 690 kvadratmeter.

Nye Valle Hovin vekker begeistring. Ti tusen kvadratmeter is og tribune med plass til 1500 skøyteelskere

— Dette gleder vi oss til å komme i gang med, Valle Hovin stadion betyr noe ekstra for skøytesporten, sier administrerende direktør i Oslobygg, Eli Grimsby. I januar starter rive- og byggeprosessen for nye Valle Hovin stadion.

Publisert

Det er spesielt hurtigløpsbanen som vekker begeistring i skøytesportmiljøet når nye Valle Hovin stadion nå er i emning.

Oslobygg KF skriver i en pressemelding at det nye anlegget først og fremst skal forbedre aktivitetstilbudet for hurtigløp i Oslo og omegn.

Bandybane og hurtigløpsbane

Den nye stadion skal flyttes litt mot vest, og skal ligge i tilknytning til gang‐ og turveiforbindelser i nærområdet.

Det er arkitektkontoret Pir II som har tegnet det nye anlegget, i samarbeid med Nuno arkitektur og Hjellnes consult.

Oslobygg har skrevet kontrakt entreprenørselskapet Håndverkskompaniet for bygging av ny kunstis-flate på 10 690 kvadratmeter. Den består av 400 meter for hurtigløp på skøyter, en bandybane innenfor ovalen, og tribune med plass til 1 500 tilskuere. Valle Hovin stadion er planlagt ferdigstilt til sesongen 2023/24.

— Betyr noe ekstra for skøytesporten

— Dette gleder vi oss til å komme i gang med, Valle Hovin stadion betyr noe ekstra for skøytesporten, vi starter med forberedende arbeider på ny-året og planlegger for rivestart medio februar, forteller administrerende direktør i Oslobygg, Eli Grimsby.

Det er lagt opp til sambruk med arealer og funksjoner i Vålerenga stadion. Teknisk- og varmeveksler-rom under banene skal gjenbrukes og rehabiliteres med moderne prosesskjøling og andre tekniske anlegg. Målet erå kostnadsoptimalisere, energieffektivisere og ta miljøriktige løsninger, skriver Oslobygg i pressemeldingen.

Elektrisk maskinpark

— Prosjektet passer bra for oss og vi ser frem til det beste samarbeid om oppgaven med alle involverte, sier daglig leder Sivert Varvin i Håndverkskompaniet AS.

For å optimalisere fremdrift på byggeplass planlegges det å installere en egen battericontainer for hurtiglading av den elektriske maskinparken, legger han til.

Powered by Labrador CMS