Forsinkelsen av hallen skyldes at grunnarbeidene er mer kompliserte enn på forhånd antatt. Foto: Kultur og idrettsbygg Oslo KF
Forsinkelsen av hallen skyldes at grunnarbeidene er mer kompliserte enn på forhånd antatt. Foto: Kultur og idrettsbygg Oslo KF

Nye Jordal Amfi blir ett år forsinket

Publisert

Nye Jordal Amfi vil stå klar til seriestart i september 2019, ett år etter planlagt ferdigstillelse.

Årsaken er at grunnarbeidene til Oslos nye hovedarena for ishockey er mer komplisert enn først antatt. Prosjektet jobber fremdeles innenfor de økonomiske rammene som er vedtatt av bystyret.

– Kompliserte grunnarbeider gjør at nye Jordal Amfi vil stå ferdig først til seriestart høsten 2019. Vi har stor forståelse for at mange vil bli skuffet over at det tar lenger tid å bygge hallen enn forventet. Vi bygger for brukerne og vet at mange gleder seg til ny hall står klar, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby i en pressemelding.

Hovinbekken kompliserer arbeidene

De kompliserte grunnarbeidene skyldes i hovedsak at Hovinbekken, som ledes i en nedgravd tunnel under det ene hjørnet av hallen, ligger høyere enn antatt. Byggearbeidet har også synliggjort mer kompliserte grunnforhold enn på forhånd antatt.

– Det er nødvendig å sikre og forsterke kulverten. Dette er et komplisert og tidkrevende arbeid, sier Eli Grimsby.

– Både kulverten og de kompliserte grunnforholdene er beskrevet og vurdert som risikomomenter i vårt forprosjekt, men det var først etter at den gamle hallen ble fjernet at det var mulig å slå fast omfanget. Nå jobber vi mot sesongstart 2019, sier Grimsby.

Slik skal nye Jordal amfi se ut. Foto: Hille Melbye Arkitekter/ Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Slik skal nye Jordal amfi se ut. Foto: Hille Melbye Arkitekter/ Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Også VIF Trolls rammes

Også det amerikanske fotballaget VIF Trolls og øvrige brukere av idrettsanleggene på Jordal blir berørt av forsinkelsen.

– Etter at vi nå har mottatt informasjon om forsinkelsen, vil vi gå i dialog med brukerne for å finne gode, midlertidige løsninger og så langt som mulig minimere ulempene i den utvidede byggeperioden, sier direktør Gerd Robsahm Kjørven i Bymiljøetaten.

Arena for elite og bredde

I dag spiller VIF Hockey Elite hjemmekampene sine i Furuset Forum og har treningsfasiliteter i ungdomshallen på Jordal. VIF Hockey bredde trener og spiller kamper i Ungdomshallen samt i den midlertidige ishallen, som er oppført på Jordal.

Nye Jordal Amfi skal, i likhet med den gamle hallen som nå er revet, være en ishall for både elite- og breddeidretten. Hallen vil ha et bruksareal på rundt 11 500 kvadratmeter og plass til rundt 5 500 tilskuere.

– Vi har flere ganger forsøkt å få et klart svar fra kommunen om tidspunktet for ferdigstillelse. Så sent som i begynnelsen av september fortalte kommunen oss at du fortsatt jobbet for en ferdigstillelse i løpet av 2018. Det kommer derfor som et sjokk på oss at ferdigstillelsen nå er utsatt med et helt år, sier Gunnar Thøgersen, daglig leder i Vif hockey.

Powered by Labrador CMS