Det nye ishallen skape gode muligheter for kunstløpere og hockeyspillere. Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter AS

Klarsignal for å bygge Frogner ishall. Høsten 2020 skal den stå klar

Frogner ishall er tilrettelagt for kunstløp, kjelkehockey/ishockey, kortbane og andre isidretter. Den nye hallen vil gi Oslo vest et tilbud som ikke finnes i dag.

Publisert

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har signert kontrakt med Håndverkskompaniet, som blir totalentreprenør for byggingen av en ny ishall på Frogner. Hallen er planlagt å stå ferdig høsten 2020.

– Vi starter allerede i oktober med forberedende arbeider og etablering av riggområde forteller Eli Grimsby, byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg.

Varmer opp Frognerbadet

– Vi er veldig fornøyd med å ha med oss en entreprenør som har god erfaring og kompetanse med å bygge idretts- og isanlegg. Frogner ishall er et teknisk krevende anlegg å bygge og har samtidig en flott arkitektur som skal integreres naturlig i den fredede Frognerparken, sier Eli Grimsby i en pressemelding.

Arkitektene har utformet hallen slik at den vil fremstå godt integrert i omgivelsene og tilpasset det fredede området det skal ligge i. Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter

Hallen er planlagt med CO2-anlegg både for isanlegget, klimakjøling og avfukting. Kultur- og idrettsbygg samarbeider tett med entreprenør for å finne frem til gode energiløsninger. Blant annet ligger det i kravspesifikasjonen til prosjektet at den nye ishallen skal kunne forsyne Frognerbadet med overskuddsvarme.

Grønt mosebelegg på taket

Arkitektene har utformet hallen slik at den vil fremstå godt integrert i omgivelsene og tilpasset det fredede området det skal ligge i.

Taket som spenner over hallen er buet og dekket med grønt mosebelegg. Det gjør at bygget blir en naturlig del av det eksisterende landskapet. Ytterveggene består hovedsakelig av glass og granitt.

Powered by Labrador CMS