Gressmatta på Ullevaal Stadion ble skiftet ut i sommer. Her fra starten av juni.

Skal bøtte ned over gressmatta når det er duket for utsolgt landslagskamp på Ullevaal Stadion mandag: – Våt rotbløyte 

– Det blir vått i Oslo, fastslår den vakthavende meteorologen. Ullevaal Stadion-direktøren priser seg lykkelig over én ting før utsolgt landslagskamp mandag kveld.

Publisert

Vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes tror at Norges nasjonsligakamp mot Østerrike i fotball mandag kveld lar seg gjennomføre på Ullevaal Stadion uten problemer.

Det er sendt ut gult og oransje farevarsel for henholdsvis mye og svært mye regn nord for Oslo, og det er satt krisestab i Innlandet, men i selve Oslo er det ikke meldt om like store nedbørsmengder.

Kveldens kamp mot Østerrike er utsolgt, opplyser NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik til TV 2.

– Ikke så gærent

I løpet av dagen er det meldt over 30 millimeter nedbør i hovedstaden.

– Det er ikke utsendt noe farevarsel for Oslo. Litt nord for Oslo er det er gult varsel, og enda lenger for Oslo er det et oransje varsel. Det er Innlandet som får det verst. Oslo blir ikke så gærent, men det blir vått også i Oslo, sier Moxnes.

Glad for ny bane

Administrerende direktør, Erik Forgaard, i Ullevaal Stadion mener det nye gressteppet, som ble lagt i sommer, er klar for det som skal komme.

– Jeg tror vi som jobber her, er så godt forberedt som vi kan være. Vi har bygget en helt ny bane som skal tåle regn så godt som mulig. Vi er ganske rolige med tanke på dreneringsbiten, sier Forgaard.

– Vi har bygget en helt ny bane som skal tåle regn så godt som mulig. Vi er ganske rolige med tanke på dreneringsbiten, sier administrerende direktør, Erik Forgaard, i Ullevaal Stadion.

Tidligere i sommer har det vært flere store regnskyll.

– Da har alt fungert veldig bra, sier Forgaard.

– Vi er glade for at vi har ny bane og ikke den gamle. Vi krysser fingrene for at det blir en kjekk kveld, sier han.

Norges herrelandslag i fotball under trening i oppholdsvær på Ullevaal Stadion søndag. Mandag er det duket for en regntung kampdag.

– Våt ettermiddag og kveld

Meteorolog Moxnes sier at skal begynne å regne om noen timer, og at det skal øke på utover ettermiddagen.

– Det blir en våt ettermiddag og kveld. Når det kommer til kvelden og kampstart i 21-tiden, kan det fort ha kommet 30 millimeter. Det er det vi kaller for en våt rotbløyte. Det vil være vått, og det vil antakelig regne etter det også. Det blir en våt affære, men jeg tror ikke at det skal være noe problem. Det er ikke slik at vi har tenkt å sende noe farevarsel på det.

Fra klokken 10.15 til 15.00 mandag er det imidlertid gjeldende gult farevarsel for styrtregn i Oslo og omegn fra Meteorologisk institutt.

– Det er altså ingen fare for mye lokalt regn som kan føre til overvann på banen?

– Nei. Det tror jeg ikke. Vannet skal komme jevnt, og da pleier det å bli tatt greit unna ved hjelp av kummer og slikt. Det skal ikke komme mer enn 4–5 millimeter i timen, og på styrtregn er vi oppe i 20 millimeter. Det er stykke unna de største bygene. Jeg tror dette skal gå greit for Oslos del, sier Moxnes.

Powered by Labrador CMS