Hardrockfansen kan glede seg til at Tons of Rock-festivalen fremover blir å finne på Ekerbergsletta. Foto: Martinsen
Hardrockfansen kan glede seg til at Tons of Rock-festivalen fremover blir å finne på Ekerbergsletta. Foto: Martinsen

Tons of rock-festivalen flytter til Oslo og Ekebergsletta

Det betyr at rocke- og metal-artister som Black Sabbath, Slayer, Kvelertak og Ozzy Osbourne blir å finne på Ekebergsletta i juni neste år.

Publisert

Tons of Rock har siden oppstarten i 2014 etablert seg som en av Norges største og mest profilerte festivaler, det årlige store treffpunktet for rock og metal-publikummet. Med store internasjonale ikoner og legender som Black Sabbath, Slayer og Ozzy Osbourne, har festivalen på Fredriksten Festning i Halden tiltrukket seg publikum fra hele verden. I dag ble det kjent at den populære festivalen flytter til Oslo for å fortsette sine ambisjoner.

– Siden starten i 2014 har vi hatt store ambisjoner og drømmer om å skape en favorittfestival for rock og metal-publikummet. Og det har vi virkelig klart. Festningen i Halden er en unik og fantastisk arena, men oppfyller ikke våre ambisjoner og planer for fremtiden. Nå har vi fått verden til Halden i fem år og ser frem til fortsettelsen og nye eventyr i Oslo sier festivalgründer Svein Bjørge.

Det har overrasket oss at ikke «Oslos tak» har blitt benyttet til kulturformål, sier festivalgründer Svein Bjørge. Foto Paal Ritter
Det har overrasket oss at ikke «Oslos tak» har blitt benyttet til kulturformål, sier festivalgründer Svein Bjørge. Foto Paal Ritter

Ekeberg – arena for de store begivenheter

– Vi har sett på Ekeberg i flere år som potensielt fantastisk areal for en festival. Sentrumsnært og allerede tilrettelagt for store publikumsmasser. Det har egentlig overrasket oss at ikke «Oslos tak» har blitt benyttet også til kulturformål, sier Bjørge i en pressemelding.

– Tons of Rock skal være stedet der du kan sjekke ut internasjonale giganter side om side med alle de spennende, sære og kreative bandene som vokser frem i rock- og metal-sjangeren sier bookingsjef Jarle Kvåle.

Kulturbyråden ønsker velkommen

– Tons of Rock har på kort tid etablert et veldig proft arrangement med de største internasjonale artistene inne sjangeren, og vi er glade for at de nå velger å flytte til Oslo, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen.

Hun tror det er smart å utvide bruken av Ekeberg.

– Vi er veldig spent på å bruke Ekeberg som festivalarena. Vi jobber med å utvikle flere arenaer spredd over Oslo, til små og store arrangementer.

Neste Tons of Rock skjer på Ekeberg i perioden 27.-29. juni 2019.

Powered by Labrador CMS