Politiet var raskt på plass da det brøt ut slåsskamp mellom omtrent 50 ungdommer i fjor.

Norway Cup håper å unngå reprise av fjorårets bråk

I fjor preget et masseslagsmål stemningen på Ekebergsletta, og flere våpen ble beslaglagt etter slåsskampen. Det vil arrangøren unngå i år.

Publisert

Politiet var raskt på plass da det brøt ut slåsskamp mellom omtrent 50 ungdommer i fjor. Arrangøren håper å unngå lignende scener i år. 

– Vi har hatt et tettere samarbeid med politiet det siste året. Dessuten har vi utvidet samarbeidet med både frivillige organisasjoner og ulike etater som jobber forebyggende overfor barn og unge i Oslo, sier Marthe Bøler, fungerende generalsekretær for Norway Cup, til Dagbladet.

– Ikke noe vi ønsker

Under fjorårets slagsmål ble to 13-åringer skadet.

– Slike hendelser er ikke noe vi ønsker, så hva kan vi gjøre? Det vi har gjort det siste året, er å styrke de forebyggende tiltakene, fortsetter Bøhler.

Det er Oslo-politiet som har ansvaret for sikkerheten under Norway Cup. Stabssjef Harald Nilssen i Oslo politidistrikt sier til avisen at de bruker erfaring fra tidligere gjennomføringer når de bestemmer hva slags tiltak de skal sette inn, både synlige og mindre synlige.

– Skulle det skje uønskede hendelser, har politiet kort responstid med både uniformerte og sivile mannskaper som raskt kan gripe inn, forteller Nilssen.

Norway Cup starter med åpningskonsert lørdag.

Powered by Labrador CMS