Enda en av direktørene i utdanningsetaten, Ragnhild Røed, går av. Men blir ikke fattig av den grunn. Foto: Arbeiderpartiet / Flickr
Enda en av direktørene i utdanningsetaten, Ragnhild Røed, går av. Men blir ikke fattig av den grunn. Foto: Arbeiderpartiet / Flickr

Omstridt skoletopp får fantastisk sluttpakke fra jobben i utdanningsetaten

Den avgåtte skoletoppen får dekket BI-utdanning, jobbhjelp og permisjon med millionlønn i Oslo kommune.

Publisert Sist oppdatert

Den omstridte skoletoppen Ragnhild Røed (62), som fikk over 100 varsler mot seg, beholder full lønn frem til 2020. Det går frem av sluttavtalen mellom Røed og Oslo kommune, som VG har fått innsyn i. Avgangen ble kjent mandag, og skal gjelde fra 1. mars i år.

Det er blitt varslet om at ledelsen, under Røed, mobber, trakasserer og forskjellsbehandler, og det hevdes at det er skapt en fryktkultur. Det siste varselet mot avdelingsdirektøren kom så sent som 8. januar i år, ifølge VG.

Velferdsperm med lønn

Sluttavtalen er undertegnet av Ragnhild Røed og fungerende utdanningsdirektør i Oslo kommune, Kari Andreassen. Der går det frem at når avdelingsdirektør Røed går av 1. mars, så går hun formelt over i annen stilling i utdanningsetaten, men får velferdspermisjon med lønn i mars, april og mai måned, hvoretter hun avvikler all ferie og restferie i juni og juli.

Røed har som leder for lønnsavdelingen hatt en brutto inntekt på 1.065.900 kroner.

Hjemmejobbing en dag i uken

Hun beholder også andre ytelser, som dekning av mobiltelefon, iPad, PC og diverse abonnement frem til 1. januar 2020.

Videre forplikter Røed seg til å jobbe 100 prosent stilling i én måned frem til hennes fratreden fra kommunen 1. januar 2020. I de resterende månedene fra 1. august til 1. januar skal hun jobbe 20 prosent stilling, tilsvarende én dag i uken – med rett til å jobbe hjemmefra.

Arbeidsgiver Oslo kommune dekker studieavgift og bøker knyttet til et studium i prosjektledelse på BI oppad begrenset til 89.700 kroner, samt utgifter til rekrutteringsbistand til ny jobb inntil 75.000 kroner.

Reagerer på godene

Eivor Evenrud (Rødt), nestleder i utdanningskomiteen i Oslo, synes Røeds avtale er for raus.

Rødts gruppeleder, Eivor Evenrud, synes sluttavtalen til Ragnhild Røed er alt for raus. Foto: Arnsten Linstad
Rødts gruppeleder, Eivor Evenrud, synes sluttavtalen til Ragnhild Røed er alt for raus. Foto: Arnsten Linstad

– Jeg har vært ansatt i Oslo kommune siden 2000 og har utallige ganger hatt kolleger som har sluttet fordi de har ønsket nye utfordringer. Jeg har aldri opplevd at de har fått med seg slike goder som dette her, sier hun til VG.

Røed skriver i en epost til VG at hun ikke ønsker å kommentere avtalen.

Heller ikke Kari Andreassen, som tok over som skolesjef i Oslo etter Astrid Søgnen, ønsker å kommentere detaljene i avtalen overfor VG.

– Jeg er glad for at vi har kommet frem til en avtale som innebærer at vi alle kan gå videre, sier hun.