Kaller Facebook-hets av Shabana Rehman for "kritikk": — Jeg ber om unnskyldning for min kritikk mot nylig avdøde Shabana Rehman, sier Islam Net-leder Fahad Qureshi.Foto: Olav Helland
Islam Net-leder Fahad Qureshi om hets av avdøde Shabana Rehman: - Det skjedde i affekt
— Hun strippet og viste frem sine bakre privatdeler, skrev islamisten Fahad Qureshi om den avdøde forfatteren, satirikeren og samfunnsdebattanten Shabana Rehman. Nå sier Islam Net-lederen at han har slettet Facebook-innlegget.
— Nå er hun død og har forlatt denne verden. Hun bør være en påminnelse for oss om å virkelig sette pris på Guds veiledning og ikke en som trosser ham, skrev Fahad Qureshi.
Islamistens angrep på avdøde Shabana Rehman skjedde i en lukket Facebook-gruppe.
VårtOslo har skjermdump Facebook-innlegget (se lenger ned i artikkelen) og publiserte en nyhetssak om innholdet sent mandag kveld.
Annonse
Et halvt døgn senere omtalte også Nettavisen Qureshi Facebook-hets av Rehman.
I en tekstmelding til avisen skriver Fahad Qureshi at posten i den lukkede Facebook-gruppen nå er slettet.
Og han ber om unnskyldning blant annet til Rehmans pårørende, men omtaler sin egen Facebook-tekst om Rehman som "kritikk":
— Jeg ber om unnskyldning for min kritikk mot nylig avdøde Shabana Rehman, skriver Islam Net-lederen.
Skjermdump av Fahad Quereshis Facebook-post.
— Som troende muslim opplevde jeg det som sårende og urettferdig at en islamkritiker som oppmuntret til å brenne Koranen og som latterliggjorde min Profet ble hyllet som en folkehelt, skriver Qureshi i en sms til Nettavisen.
— Rehman var en person med sterke og kontroversielle virkemidler, men dette er ikke riktig tid for en debatt om dette, skriver Qureshi.
Shabana Rehman var en sterk og tydelig stemme i norsk offentlighet. Her fra en demonstrasjon mot æresdrap i 2017.Foto: Torstein Bøe / NTB
En av flere som har reagert på Islam Net-lederens hets av avdøde Shabana Rehman er Ap-politiker Eivor Evenrud.
— Det siste året har de jobbet hardt for å fremstå som nye og moderate, men alt er som før hos den ekstreme gjengen i Islam Net, skriver Evenrud på sin egen Facebook-side.
Shabana Rehman var født i Karachi, som nummer fire i en søskenflokk på sju. Som ettåring kom hun til Norge i 1977, og vokste opp på Holmlia.
— Nedrigere blir det ikke
Rehman fikk påvist kreft i bukspyttkjertelen med spredning i januar 2022. I romjula døde samfunnsdebattanten, forfatteren og satirikeren - hun ble 46 år gammel.
— Dette beskriver godt det krysspresset Shabana og andre minoritetskvinner blir værende i. Selv etter sin død skal hun altså tas og være "en påminnelse", skriver Evenrud.
— Nedrigere blir det ikke. Min skepsis til at Islam Net skal starte et stort aktivitetshus for ungdommer i Groruddalen er ikke svekket, for å si det mildt, avslutter hun.