Direktør Stein O. Henrichsen ved Munchmuseet var en av deltakerne på Nicolai Tangens påkostede USA-seminar. Det er ikke rett at regningen på 55.000 skal betales av skattebetalerne, mener jussprofessor Eivind Smith.

Jussprofessor mener Munch-direktør må betale selv for luksusseminar

Munch-direktør Stein Olav Henrichsen var en av deltakerne på Nicolai Tangens påkostede USA-seminar. Regningen på 55.000 kroner dekkes av museet.

Publisert

Tangen dekket alle utgiftene til det mye omtalte seminaret, hvor flere samfunnstopper, statsansatte kunsttopper deltok. Flere har etter VGs avsløring om seminaret bestemt seg for å betale tilbake det seminaret kostet.

Én av dem er Munch-direktør Stein Olav Henrichsen. Oslo kommunes etiske regler forbyr kommunens ansatte å ta i mot reisegaver. Likevel takket Munch-museets direktør ja til gaven og deltok på milliardær-seminaret, viste VårtOslo i forrige uke.

Ikke en god nok grunn

Henrichsen sier til Aftenposten at han mener det ikke er feil at Tangen betalte, men siden det stilles spørsmål ved dette offentlig, vil han betale tilbake. Regningen på 55.000 kroner er det museet som betaler.

Eivind Smith, jussprofessor og ekspert i offentlig forvaltning, mener den begrunnelsen ikke er god nok grunn til at Munchmuseet, som er eid av Oslo kommune, skal ta regningen.

– Hvis endringen bare skyldes at Henrichsen nå vil unngå ytterligere «offentlig oppmerksomhet», må han betale utgiftene selv, sier Smith til avisen.

Henrichsen viser til at Munchmuseet fikk 30 millioner kroner fra sponsorer, stiftelser og privatpersoner i fjor og at disse inntektene ikke hadde kommet uten deltakelse på møter og seminarer.

Powered by Labrador CMS