Kongen mottar blomster på Lohavn i Oslo. Foto: Hans Magnus Borge
Kongen mottar blomster på Lohavn i Oslo. Foto: Hans Magnus Borge

På pinseaften valgte Kongen å gjøre ære på Lions førerhundskole

Publisert

Kongen kastet glans over Lions førerhundskole og Ung Norge i forbindelse med Lions 100 års jubileum. Se bildene.

På pinseaften ankom Kongen Lohavn. Der ble han mottatt av den ombygde og restaurerte losskøyta «Nøtterøy». Mannskapet fra Ung Norge skal seile fra Oslo til Bergen med barn og unge. Ung Norge er en organisasjon som arbeider for at barn som har det vanskelig skal få en morsom og hyggelig fritid. Deres første etappe på turen gikk fra Lohavn til Bygdønes – med Kongen.

Etter å ha blitt ønsket velkommen av Eivin Sundal, daglig leder i Ung Norge, og ordfører Marianne Borgen – ble han fortalt om noen av organisasjonens båtaktiviteter, for «båter er noe av det beste for teambuilding».

Lions, som er 100 år i år, samarbeider med Ung Norge. I Norge har organisasjonen 10.500 medlemmer.

Fra Lohavn embarkerte Kongen med L/S Nøtterøy for turen til Bygdøy. Sammen med ham fulgte fire ungdommer fra Ung Norge.

Ved ankomsten til Bygdønes ble kongen mottatt av Thore-Jan Klever og guvernørrådsleder Lill Alver fra Lions. Her var det organisert rekker med førerhunder fra Lions førerhundskole. Kongen fikk anledning til å snakke med instruktører og brukere av førerhunder.

Publikum fikk anledning til å snakke med Astrid Kristin Vik og kongepuddelen Luna samt Unni Fausklind, med golden retrieveren Cezar. De kunne fortelle at de var svært glade for å ha en førerhund som venn og ledsager. Leder av Lions førerhundskole, Tore Sannum, ledet sine hunder og deres eiere i en prosesjon foran Kongen og innbudte notabiliteter.

PS: Hans Magnus Borge, Vårt Oslos utsendte, er selv medlem av Bygdøy Lions

Kongen besøker Lions førerhundskole

Powered by Labrador CMS