Det var helt taust på Oslo-politiets Twitter-konto mellom midnatt og klokken 7.45 1. januar. Voldssaken ble først kjent via andre på sosiale medier. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Det var helt taust på Oslo-politiets Twitter-konto mellom midnatt og klokken 7.45 1. januar. Voldssaken ble først kjent via andre på sosiale medier. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Politiet etterforsker grov vold på Haugerud natt til 1. januar

Natt til 1. januar ble to menn utsatt for grov vold på Haugerud. En mann fikk slått ut flere tenner og den andre ble skåret i øret med en kniv.

Publisert

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 4 på natten onsdag 1. januar etter at naboer på Haugerud våknet av bråk.

Påstand mot påstand

— Vi rykket ut og fant to skadde menn like ved Haugerud senter, den ene hadde mistet flere tenner og den andre var kuttet med kniv, forteller kommunikasjonsrådgiver Eirik Wilmann i Oslo politidistrikt til NTB.

Begge ble sendt til legevakten for behandling. De to forklarte at de var blitt overfalt at tre unge menn. Kort etter påtraff politiet tre menn som svarte til beskrivelsen, på Trosterud, like i nærheten.

– De fortalte at de hadde blitt overfalt av to menn. Det viste seg raskt at det var snakk om samme hendelse, sier Wilmann.

Ikke oppdatert på politiets Twitter

Han forteller at samtlige er avhørt av politiet, og at saken fortsatt etterforskes.

– Det gjenstår blant annet avhør av vitner, sier han.

Han legger til at flere av de fem er kjent for politiet fra før.

Politiet i Oslo tvitret ikke om voldsepisoden natt til 1. januar, og saken ble først kjent da venner av  de to mennene skrev om saken på sosiale medier. Det var helt taust på Oslo-politiets Twitter-konto mellom midnatt og klokken 7.45 1. januar.

Debatt på sosiale medier

Saken har skapt mye debatt på sosiale medier, blant annet på en Facebook-gruppe for nabolagene Trosterud og Haugerud.

— Det var andre alvorlige voldshendelser den natten, dessverre. Mye å gjøre, samt prioriteringer, gjorde at denne hendelsen ikke ble tvitret om, sier Willmann til VG.

Wilmann sier at det dreier seg om en grov voldshendelse.

– Vi har forståelse for at folk blir bekymret når det skjer slike voldsepisoder i nærområdet, sier Wilmann til ABC Nyheter.

Stortingsrepresentant Jon Helgheim (Frp) sier til Document at han reagerer på politiets taushet om saken.

– Politiet bør være tidlig ute og informere når slike ting skjer og rykter begynner å gå, sier Helgheim.

Powered by Labrador CMS