Den kraftige prisøkningen for lading på kommunal p-plass blir nå delvis reversert etter at bystyreflertallet angret på det de selv hadde vedtatt.

Oslopolitikerne angret seg. Nå blir prisøkning for elbil-lading på kommunal p-plass delvis reversert

Da bystyreflertallet sist uke vedtok en kraftig økning i prisen for å lade elbiler på kommunale plasser, viste det seg at flere partier ikke var klar over hva de selv var med på. Nå har oslopolitikerne angret seg. Men like billig som før blir det ikke.

Publisert

— I forrige møte fattet vi en rekke uheldige beslutninger om elbil-lading på kommunale p-plasser. Det forsøker vi nå å snu og gå tilbake til ordningen vi hadde, sa Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg.

Høyre, Venstre, KrF, Senterpartiet, Folkets parti og Rødt gikk alle inn for å reversere kommunens ladepriser til gammelt nivå.

— Ønsket full reversering til gammel pris

Men de borgerlige, Sp og Rødt ikke med seg Frp eller noen av byrådspartiene Ap, SV eller MDG. Dermed var det ikke flertall for en full reversering i bystyret.

Men det er derimot bystyreflertall for en delvis reversering av ladeprisene på de kommunale p-plassene.

Byrådspartiene Ap, SV og MDG går nemlig med på å justere prisene noe ned. Dermed dannet de tre aprtiene flertall sammen med Rødt.

— Rødt ønsker selvsagt en reversering til prisene som var. Men ifølge samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) koster dette over 70 millioner kroner. Og det er penger vi ikke har, sier Siavash Mobasheri (Rødt) til VårtOslo.

— Bedre enn den kraftige prisøkningen

Bystyrevedtaket som nå gjelder er at byrådet iløpet av de to første ukene i januar 2023 sikrer at satsene for lading i større grad tar hensyn til ladekapasitet i ulike takstgrupper.

Og at det blir forskjell i strømprisen på natt og dag.

— Det er ikke like godt som vi ønsket. Men det er bedre enn den kraftige prisøkningen som ble vedtatt i forrige bystyremøte, sier Siavash Mobasheri.

Powered by Labrador CMS