Vil ha fire nye år som byrådsleder: — Oslo har tatt mange steg på de sju årene, men det er langt fra nok, sier Raymond Johansen (Ap).
Vil ha fire nye år som byrådsleder: — Oslo har tatt mange steg på de sju årene, men det er langt fra nok, sier Raymond Johansen (Ap).

Raymond vil ha en tredje periode som byrådsleder. Sier ja til å toppe Ap-lista i Oslo ved valget

I 2015 gikk Raymond Johansen og Ap til valg på å gjeninnføre eiendomsskatten i Oslo. Og vant valget. Det gikk ikke like bra i 2019, men med fortsatt rødgrønt flertall i bystyret fikk Johansen fortsette som byrådsleder. Nå vil han ha en tredje periode.

Publisert

Det er VG som mandag har fått en endelig bekreftelse på at Raymond Johansen igjen vil si ja til å nomineres på toppen av Oslo Arbeiderpartis liste ved valget neste høst.

— Oslo er nå en mer levende by med større muligheter og mindre forskjeller, og pandemien har for meg løftet fram veldig mange uløste utfordringer. Oslo har tatt mange steg på de sju årene, men det er langt fra nok, sier Johansen til avisen.

— Politikk handler om det som gjenstår

Dermed blir valgkampen i 2023 nesten er reprise på valget i 2019. Den gang stilte Høyre med Eirik Lae Solberg som byrådslederkandidat, slik partiet nylig besluttet å gjøre igjen. Og nå blir Raymond Johansen igjen toppkandidaten for Oslo Ap.

— Politikk handler om alltid om det som gjenstår, derfor vil jeg søke renominasjon som Oslos byrådslederkandidat, sier Raymond Johansen.

Integrerings- og sosialbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) sier også at hun ønsker gjenvalg.
Integrerings- og sosialbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) sier også at hun ønsker gjenvalg.

Oslo Ap gjorde et dårlig valg i 2019, men med fortsatt rødgrønt flertall i bystyret kunne Johansen gå på sin andre periode som byrådsleder. Ap/SV/MDG-byrådet har ikke rent flertall bak seg i bystyret, men med støtte fra Rødt sitter trepartibyrådet trygt.

Rina Mariann Hansen takker ja til renominasjon

Raymond Johansen må riktignok formelt nomineres før han er klar som byrådslederkandidat, men det er ingen i Oslo Ap som er i nærheten av å tenke tanken at han ikke skal få den øverste plassen på valglista.

Alle Oslo Arbeiderpartis byråder og bystyrerepresentanter hadde frist til mandag med å melde fra om de ønsker å stille til gjenvalg. Men på fylkesaprtiets hjemmeside står det at nominasjonskomiteen er forsinket i å offentliggjøre navnene på hvem som ønsker gjenvalg.

Før helgen ble det imidlertid klart at næringsbyråd Victoria Marie Evensen ikke vil ha gjenvalg, mens sosialbyråd Rina Mariann Hansen sier hun ønsker fire nye år som oslopolitiker.

Powered by Labrador CMS