Oslo 20230326. Eirik Lae Solberg Gruppeleder og Oslo Høyres byrådslederkandidat under Høyres landsmøte 2023.
Eirik Lae Solberg lover Oslo bedre eldreomsorg og billigere kollektivtransport.

Oppskriften til Oslo Høyre: Eldreomsorg, eldreomsorg, eldreomsorg

Under kommunevalget til høsten vil Oslos velgere få høre mye om eldreomsorg fra Høyre. Trygg og verdig eldreomsorg prioriteres på topp.

Publisert

Høyres ambisjon er å vinne tilbake styringen over Oslo. Akkurat hva som står i sentrum for partiets toppkandidater i ulike byer varierer, men det er en fellesnevner:

– Trygg og verdig eldreomsorg, sier byrådslederkandidat i Oslo Eirik Lae Solberg.

– Krise i eldreomsorgen

Det er særlig NRKs dokumentar «Omsorg bak lukkede dører» som har plassert eldreomsorgen i søkelyset de siste ukene. I etterkant av dokumentaren i februar svarte hele 55 prosent at de ikke tror de vil få en god nok omsorg dersom de blir pleietrengende som eldre, viser i en InFact-undersøkelse for Nettavisen.

Lae Solberg sier store deler av eldreomsorgen i Oslo er i krise i dag og sier partiet vil «at folk ikke trenger å bekymre seg for når de selv får behov for eldreomsorg».

Han peker også på skole- og miljøpolitikk som hovedsaker og sier Høyre vil jobbe for å bedre situasjonen i Oslofjorden og redusere utslippene fra tungtransporten. Dessuten lover Lae Solberg å gjøre folks økonomiske hverdag bedre gjennom senkede priser på kollektivtransport, barnehage og kommunale avgifter.

Kutter gratis skolemat

– Mye av dette høres ganske dyrt ut?

– Det kommer til å kreve en del ressurser, men vi er tydelige på at vi prioriterer annerledes. Vi mener for eksempel at kommunen ikke trenger å ha et eget programvareselskap internt, som koster 120 millioner i året.

Han sier også at gratis skolemat, som dagens rødgrønne byråd har begynt å innføre i Oslo, kan stå i fare.

Uklare flertall

Akkurat hvordan Høyre skal danne flertallet som legger grunnlaget for styringen av byen er uavklart.

Eirik Lae Solberg står fast på at han satser på et flertall bestående av de fire borgerlige partiene. Om det blir nødvendig å ta med seg flere, for eksempel MDG, så sier han «Høyre stenger ikke døra for noen som ønsker å føre en blågrønn politikk.»

Velgerne kan svinge mot valgdagen

Valgforsker Jonas Stein uttalte til NTB i forrige uke at det typisk blir stadig mer fokus på lokale saker jo nærmere et kommunevalg man faktisk kommer.

– Nå er vi et halvt år før valget, og da er ikke lokale kandidater og enkeltsaker i fokus. Når man kommer nærmere valget, må man ta stilling til at man ikke skal stemme på Erna og Jonas, sier Stein.

Oslo Høyre har for lengst begynt å planlegge valgkampen:

– Vi skal reise rundt i Oslo, snakke med folk, høre hva som er viktig for dem som bor i byen, sier Eirik Lae Solberg.

Powered by Labrador CMS