� Oslo kommune må i større grad støtte opp om den frivillige innsatsen som gjøres. Det handler om å øke tilstedeværelsen av voksne personer i sentrum, sier Eirik Lae Solberg (H). 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
� Oslo kommune må i større grad støtte opp om den frivillige innsatsen som gjøres. Det handler om å øke tilstedeværelsen av voksne personer i sentrum, sier Eirik Lae Solberg (H). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Høyre foreslår økt støtte til Natteravnene i Oslo etter voldshelg

Høyres gruppeleder i bystyret i Oslo, Eirik Lae Solberg, foreslår økt støtte til frivillig innsats etter flere voldshendelser i hovedstaden i helgen.

Publisert

— Byrådet har mistet kontrollen over voldsutviklingen i Oslo, sier Eirik Lae Solberg til Aftenposten.

Han varsler at Høyre vil foreslå økt støtte til Natteravnene og Røde Kors Gatemegling.

Uttalelsen kommer etter at det var mellom 15 og 20 tilfeller av vold i Oslo fra klokken 23 fredag til klokken 2.30 lørdag. Det var noen tilfeller av uprovosert vold.

— Må støtte frivillig innsats

Solberg mener Oslo kommune har sviktet i arbeidet med å forebygge og håndtere volden, og han mener det skyldes for liten støtte til frivillig innsats i forebyggende arbeid.

— Oslo kommune må i større grad støtte opp om den frivillige innsatsen som gjøres. Det handler om å øke tilstedeværelsen av voksne personer i sentrum, sier Solberg.

Natteravnene fikk 400.000 kroner i kommunal støtte i år, som er noe mindre enn de seneste årene.

Powered by Labrador CMS