Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) topper Oslo Høyres stortingsliste mens stortingsrepresentant Michael Tetzschner kapret sjetteplassen etter kampvotering mot Stefan Heggelund. Til høyre i bildet forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Michael Tetzschner vant kampen om 6. plass på Oslo Høyres stortingsliste

Før nominasjonsmøtet i Oslo Høyre i kveld hadde et flertall på ti medlemmer i nominasjonskomiteen gått inn for Michael Tetzschner på 6. plass, mens et mindretall på ni hadde Stefan Heggelund på samme plassering.

Publisert

— Et flertall ønsker Michael en ny periode når vi er så heldige at han stiller seg til disposisjon for Høyre. Det han ikke kan om Oslo og offentlig forvaltning er ikke verdt å vite, sa Erling Lae på Oslo Høyres nominasjonsmøte.

Etter at nominasjonskomiteens leder og talsperson for flertallet hadde holdt sitt innlegg for hvorfor Michael Tetzschner burde stå sjetteplassen, holdt motkandidat Stefan Heggelund (35) selv et innlegg.

Vant med 128 mot 93

— Michael Tetzschner er ikke en mann jeg ikke har lyst til å konkurrere mot. Du er alltid der for oss yngre stortingsrepresentanter. Men jeg vil fortsette å være der for Høyre og håper på din stemme, sa Heggelund henvendt til deltakerne på det digitale nominasjonsmøtet.

Men da opptellingen var foretatt viste det seg at Tetzschner hadde fått 128 stemmer mot Heggelunds 93 stemmer. Dermed kapret den 66 år gamle stortingsrepresentanten og tidligere byrådslederen i Oslo 6. plassen på stortingslista til Høyre i hovedstaden.

35 år gamle Stefan Heggelund måtte se seg slått av 66 år gamle Michael Tetzschner i kampvotering om 6. plass på Oslo Høyres stortingsliste.

Oslo Høyre har i dag seks representanter på Stortinget, men det er ikke gitt at fylkespartiet klarer å holde alle mandatene etter valget neste høst. Samtidig er det slik at dersom Høyre beholder regjeringsmakt vil flere av vararepresentantene fra Oslo trolig bli fast møtende på Stortinget.

Statsråder topper stortingslista

Ikke uventet ble utenriksminister Ine Eriksen Søreide (44) nominert på førsteplassen, med kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (42) på andreplass, leder av Oslo Høyre Heidi Nordby Lunde (47) kapret tredjeplassen, stortingsrepresentant Mudassar Kapur (43) står på fjerde, stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde (27) kapret femteplassen.

Som nevnt er Michael Tetzschner (66) på sjette mens tidligere finansbyråd i Oslo, Eirik Lae Solberg (49) står på syvendeplassen og Hilde Helland (42) står på åttendeplass.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS