Frogner Special ble etablert i 1926. De har hatt faste kunder både fra Oslo og andre steder. Foto: André Kjernsli
Frogner Special ble etablert i 1926. De har hatt faste kunder både fra Oslo og andre steder. Foto: André Kjernsli

Frogner Special stenger etter nær 100 års drift

Den tradisjonsrike delikatesseforretningen i Bygdøy allé stenger dørene. Men nye eiere av lokalet lover fortsatt salg av ost.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden 1926 har Frogner Special solgt ost, kjøtt, spekemat og andre delikatessevarer til Oslos befolkning. Nå er lokalet solgt, og etter en kortere tid med opphørssalg, stengte butikken dørene for godt i går.

For eier Eirik Dieserud, som har drevet butikken sammen med kona Birgitte, er stengingen en lettelse, som han har sett frem til.

– Det er ikke vemodig, men en lettelse. Det er som å gå ut av fengselsdøren, sier han til Dagens Næringsliv.

Mange fristelser.... Foto: André Kjernsli
Mange fristelser.... Foto: André Kjernsli

Ikke forenelig med små barn

Ifølge ham går driften i pluss, men tiden strekker ikke til for å drive butikken mer. – Jeg orker ikke denne livsstilen lenger. Den er lite forenelig med små barn. Det skal bli deilig å få et normalt liv, sier han.

– Folk tror at jeg starter når jeg åpner butikken om morgenen og går hjem når jeg stenger. Det å drive restaurant og ferskvare er noe av det hardeste du kan drive med. Jeg har jobbet 200 timer i måneden, sier han og gleder seg til å tilbringe mer tid med sine to små barn.

Takk for oss

«For oss kan ikke Frogner Special overlates til andre, derfor tar vi med oss alle gode minner og Frogner Special i våre hjerter for resten av livet. Takk for oss», står det på lappen som henger i butikkens vinduer.

Dieserud kan trøste stamkundene med at den nye eieren, restauratør Jonathan Romano, som har kjøpt lokalet også skal selge ost.

– Da blir det en ren ostebutikk pluss en cateringløsning, sier han til Dagens Næringsliv.