Byråd Einar Wilhelmsen tar imot Planteprisen på vegne av Oslo kommune.
Byråd Einar Wilhelmsen tar imot Planteprisen på vegne av Oslo kommune.

Oslo kommune vinner pris for sin vegetarsatsing

Oslo kommune vant Planteprisen på Future Foods-konferansen. Juryen i Planteprisen mener at kommunens valg om å gjøre vegetarmat til standard ved alle deres arrangementer er en modig og progressiv avgjørelse, og at kommunen baner vei for at andre kommuner også kan satse mer på plantebasert mat.

Publisert

Oslo kommune var nominert sammen med Månefestivalen og Nofima til Planteprisen i kategorien, Årets initiativ. Denne prisen skulle gå til et initiativ som sørger for at plantebasert mat når ut til massene, og ble delt ut for første gang på årets Future Foods-konferanse.

Oslo kommune vant denne kategorien for sin vegetarsatsning, allerede i 2019 valgte de å gjøre vegetarmat som standard ved julebordet sitt, der de som ønsket kjøtt, måtte si ifra på forhånd. Dette gjelder nå på alle arrangementer i regi av Oslo kommune.

Bevisst sitt miljøansvar

– Kommunen er meget bevisst sitt miljøansvar og hvor det monner å redusere utslipp. Med sin vegetarsatsning sørger de for at tusenvis av mennesker smaker og spiser mer plantebasert mat. Som en stor innkjøper sørger de for at de som leverer maten er nødt til å bli betraktelig mye bedre på plantebasert mat og bidrar derfor til utvikling til segmentet, uttaler juryen.

Oslo kommune er svært fornøyd med å få anerkjennelse for sin vegetarsatsning.

– Jeg tenker at det skulle bare mangle at vi gjør dette. Vi vet at når vi spiser mye kjøtt så gir det store klimagassutslipp og at vi trenger mye areal for å produsere det kjøttet, så det å spise mindre kjøtt er bra for klima og for det biologiske mangfoldet, sier Einar Wilhelmsen, finansbyråd (MDG).

Powered by Labrador CMS