Nedstengingen av Oslo ble langvarig og kostbar. Finansbyrås Einar Wilhelmsen mener hovedstaden ikke har fått den økonomiske hjelpen staten lovet kommunene.
Nedstengingen av Oslo ble langvarig og kostbar. Finansbyrås Einar Wilhelmsen mener hovedstaden ikke har fått den økonomiske hjelpen staten lovet kommunene.

Oslo etterlyser statlige koronapenger

Finansbyråd Einar Wilhelmsen mener Oslo har gått glipp av over 1 milliard kroner i statlig koronahjelp. Nå ber han regjeringen bla opp.

Publisert

Oslo var nedstengt lengst og ble hardt rammet av pandemien. Regjeringen lovet å ta regningen for merutgiftene, men byrådet mener hovedstaden ikke har fått hjelpen som ble lovet, skriver Aftenposten.

– I fjor manglet vi 850 millioner kroner til å dekke koronakostnadene. Det er så mye at vi ikke kan leve med det, sier Wilhelmsen. Han har sendt et skarpt brev til regjeringen og håper pengene dukker opp i revidert statsbudsjett til uken.

Høyest i landet

I fjor fikk Oslo kommune 1,9 milliarder kroner av staten til å dekke koronakostnadene. Det er mer enn noen annen kommune, både i absolutte tall og fordelt per innbygger.

– Det handler ikke om Oslo har fått mer eller mindre enn andre. Det handler om at vi ikke får dekket kostnadene ingen er uenige i at vi har hatt, sier Wilhelmsen.

Skal få svar

Byrådet mener Oslo hadde 250 millioner i udekte koronakostnader i 2020. Sammen med 850 millioner i 2021 blir det 1,1 milliard i udekte kostnader. Hittil i år har hovedstaden fått 90 millioner, men kostnadene ligger på 1,3 milliarder.

Statssekretær Ole Gustav Narud (Sp) i Kommunal- og distriktsdepartementet sier kommunesektoren «vil bli kompensert for samlede merutgifter og mindreinntekter». Han lover at finansbyråden snart får svar på brevet sitt.

Powered by Labrador CMS