� Når folk legger om vanene og samtidig er positive, betyr det åpenbart at politikken virker, mener leder av Oslo MDG, Einar Wilhelmsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Flere Oslo-folk dropper bilen: – Politikken i byen virker, mener MDG

Andelen som bor i en husstand uten bil i Oslo har økt til over en tredjdel. 36 prosent av Oslo-borgene bor nå i husholdninger som ikke har tilgang til bil.

Publisert

På fire år har andelen som bor i bilfrie husholdninger økt fra 32 til 36 prosent, skriver Dagsavisen og viser til tall fra Statens vegvesen.

— Det er ikke bare holdningene, men også transportvanene til Oslofolk som forandrer seg, mener leder i MDG Oslo, Einar Wilhelmsen.

Elbil økt fra to prosent til 15

— Når folk legger om vanene og samtidig er positive, betyr det åpenbart at politikken virker, og at byen blir bedre for folk. Færre biler som kjører i byen betyr tryggere skoleveier, mindre støy og mer plass til folk, konkluderer han.

I tillegg til Oslo, er nedgangen i bileierskap størst i Stavanger, Kristiansand og Buskerudbyen, det vil si aksen Lier-Drammen-Kongsberg.

For øvrig viser Vegvesenets rapport om bærekraftig mobilitet at andelen mennesker som bor i husstander som har tilgang til elbil har økt fra 2 prosent til 15 prosent de siste årene.

Powered by Labrador CMS