Rune Kvernmo er daglig leder for den nyåpnede kaffebaren på Tøyen Torg. Foto: Vegard Velle
Rune Kvernmo er daglig leder for den nyåpnede kaffebaren på Tøyen Torg. Foto: Vegard Velle

I dag åpner TSV Workbar, en kaffebar for jobbing, kaffeslurping og slarving, på Tøyen torg

Publisert Sist oppdatert

Med TSV Workbar har Tøyen Startup Village fått et nytt ansikt utad. Kaffebaren til det dynamiske arbeidsfellesskapet er tilrettelagt for jobbing og hygge.

– Tanken er å ta startup-miljøet ned på gatenivå og gjøre det tilgjengelig for folk som bor i området, sier Rune Kvernmo, ny daglig leder av TSV Workbar. Han har bakgrunn som bartender i Kafe Fuglen, i Pilestredet.

I hjørnet vil det stå en printer, i veggene har Telia sørget for fiber til nettet, i disken blir det servert mat og kaffe.

– TSV Workbar skal dyrke det at folk liker å sitte på kafé og jobbe. Men det skal være helt greit å møte en kompis og slarve her. Det blir ikke noen stillesone, sier Kvernmo.

Menyen er enkel

Inngangen ligger midt på Tøyen torg. På innsiden står en disk laget i heltre, veggene er i rå og ubehandlet betong og bakerst i lokalet er en innebygd formidlingsscene.

– Utsmykningen representerer den ærlige og åpne tilnærmingen til Tøyen Startup Village. Ting er ikke hundre prosent perfekt, men in the making. Også menyen skal være enkel, det skal ikke være så ekstravagant, sier Kvernmo.

Kafeen serverer kaffe og te, lett bakst, croissanter og boller. TSV Workbar har også søkt om skjenkebevilling og vil servere øl på boks, samt rødvin og hvitvin. Åpningstidene blir fra 7.30-18.

Disse tre står bak TSV Workbar (f.v): Rådgiver Einar Kleppe Holthe, leder i Tøyen Startup Village, Beathe Due, og leder av kafeen, Rune Kvernmo. Foto: Vegard Velle
Disse tre står bak TSV Workbar (f.v): Rådgiver Einar Kleppe Holthe, leder i Tøyen Startup Village, Beathe Due, og leder av kafeen, Rune Kvernmo. Foto: Vegard Velle

Kaffebar til rekreasjon og jobb

Kafeen selger også medlemskap til Tøyen Startup Village (i Hagegata 23, rett ved siden av) til 250 kroner i måneden. De som kjøper inngangsbilletten får tilgang til møterom, kjøkkenfasiliteter og blir en del av fellesskapet her, med tilgang på nettverk og kontakter og faglig hjelp til virksomheten fra Tøyen Startup Village.

– Vi ser at folk klumper seg sammen i kreative miljø. Arbeidsplassen er mindre stedsbestemt enn tidligere, og folk jobber mer uavhengig, for eksempel på kafeer. Kaffebaren er en sosial arena som kan fungere til rekreasjon og jobb, sier Kvernmo.

Uteservering på sommeren

På sommeren vil det bli uteservering på Tøyen torg. Enkelte kvelder vil det bli åpent for ulike arrangementer, for eksempel en ukentlig VR (virtual reality)-klubb.

Kvernmo ser gjerne at kveldsarrangementene har et hovedfokus på faglige og jobbrelaterte temaer, for eksempel en fast fredagspitch knyttet til grundervirksomhet og startup-scenen. Men han vil gjerne også arrangere minikonserter.

Kaffebaren blir samtidig resepsjonen for Tøyen startup village og Schibsted vekst, som nylig flyttet til Tøyensenteret.

God kompetanse fra utemiljøet

Bak arbeidskafeen står IKT Norge, som eier Tøyen Startup Village. Med seg på laget har TSV Workbar fått Einar Kleppe Holthe, som står bak kaffebaren Fuglen. Han driver også kunstformidlingskafeen Vingen på Astrup Fearnley, har flere serveringssteder i Tokyo og har vært med å utforme MESH 2.0 og Gullbaren på Sentralen i Oslo sentrum.

– Spesielt spennende er det at vi slår sammen en resepsjon, en kaffebar, et arbeidsfellesskap og en formidlingsscene på kompakte 150 kvadratmeter, sier en entusiastisk Holthe.