Kompisgjengen kan endelig møtes for en øl på stamstedet Per på Hjørnet igjen. F.v.: Erlend Blakstad, Erik Fossum, Johan Graucob og Truls Kvalvaag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Jubel og høy stemning på Oslos første skjenkedag. – Herlig!
Mange øltørste Oslo-borgere tok turen innom byens vannhull da skjenkestoppen ble opphevet onsdag.
Fredag kom endelig beskjeden Bye og resten av hovedstaden har ventet på: Etter nærmere 200 dager får pubene igjen lov til å servere øl, vin og sprit, og restaurantene kan ønske gjester velkommen.
Helt siden 9. november har det vært full skjenkestopp.
Annonse
– Jeg har sommerfugler i magen i dag, sier Bye.
– Det er veldig spesielt å være tilbake etter å ha sittet hjemme i sofaen så lenge, sier hun.
Håper å få hverdagen tilbake
Bye setter ølen fra seg på bordet til vennegjengen Jan Øyvind Carlsen, May Pedersen, Per Inge Slemmen og Trude Mwahisu, som har trosset regnværet og funnet plass på uteserveringen.
– Herlig!, kommer det unisont fra de fire på spørsmål om hvordan ølen smaker.
Inne har kompisene Erik Fossum, Erlend Blakstad, Truls Kvalvaag og Johan Graucob tatt plass i en sittebås på det de omtaler som stamstedet. Mens de venter på å få maten servert, har de bestilt seg en runde øl.
Kompisene var raskt ute med å reservere bord da det før helga ble kjent at byens mange vannhull nok en gang kan oppsøkes.
De siste månedene har gått både fort og sakte, synes Fossum, som forteller at han ikke har vært ute og drukket øl siden oktober i fjor.
Nå håper kompisene at hverdagen vil begynne å føles mer normal igjen.
– Vi får si som Raymond Johansen: Vi ser lyset i enden av tunnelen og håper det ikke er et tog, sier Fossum og ler.
Turer med hvitvin på termos
En kort spasertur unna, på restauranten Egon i Karl Johans gate, sitter ekteparet Jorun og Terje Ulsten og nyter hvert sitt glass vin etter en pizza. De er begge strålende fornøyde med at serveringsstedene har åpnet igjen.
– Vi har hatt det greit, men vi har ventet lenge på denne dagen, sier Terje Ulsten.
– Det har blitt mange turer med hvitvin på termos, supplerer Jorun Ulsten.
De to mener byens restauranter har vært flinke til å overholde smittevernreglene underveis i pandemien.
– Nå krysser vi bare fingrene for at det ikke kommer en ny nedstenging, sier Terje Ulsten.