Nå er usikkerheten over for Vålerenga vertshus. Stabile eiere har tatt over. Foto: Jan-Tore Egge / Wikipedia
Nå er usikkerheten over for Vålerenga vertshus. Stabile eiere har tatt over. Foto: Jan-Tore Egge / Wikipedia

Klanen tar kontroll over Vålerenga Vertshus og sikrer evighetsperspektiv for nabolagspuben

Vålerenga-klanen kjøper Vålerenga vertshus sammen med investor Harald Moræus-Hanssen.

Publisert

Klanen har driftet Vålerenga Vertshus de ti siste årene, men i september kunne VårtOslo fortelle at Hedmarksgata 1, der Vålerenga Vertshus ligger, var til salgs. Fremtiden for nabolagspuben var dermed usikker.

– Vålerenga Vertshus er viktig for Klanen og supporterklubben har jobbet i flere måneder med å få til en avtale som sikrer kontroll og fleksibilitet i driften av Vertshuset, sier Erling Rostvåg talsmann for Klanen.

Vertshusets plassering i kjernen av Vålerenga-land, stedets historie og det faktum at Klanen har drevet stedet i ti år er hver for seg gode argumenter for å sikre forutsigbarhet for stedet, mener han.

En tradisjonsbærer

– Vålerenga Vertshus er en kulturinstitusjon på Vålerenga, en samlende tradisjonsbærer som er viktig både for bydelen, idrettsforeningen, stamgjestene og supporterne. Når Klanen ga meg anledning til å bli med på et samarbeide med dem for å sikre fortsatt drift av Vertshuset, var det vanskelig å si nei, sier investor Harald Moræus-Hanssen, i en pressmelding.

Han gikk i 2018 inn på eiersiden i Vålerenga ishockey og kjøpte 70 prosent av aksjene i klubben sammen med investorene Egil Stenshagen og Jarle Norman-Hansen.

Moræus-Hanssen gleder seg til nye Jordal Amfi står ferdig i sommer. Da blir Vålerenga Vertshus et naturlig samlingssted i forbindelse med ishockeykampene.

Kostet ni millioner

Vålerengafamiliens Vertshus har kjøpt 50 prosent av eiendommen, Hedmarksgata 1. De øvrige 50 prosentene eies av selskapet Uthalden Eiendom AS, som eies av Harald Moræus-Hanssen.

Eierselskapet betalte NOK 9 225 000 for eiendommen. I tillegg er det satt av midler til rehabilitering av lokalene.

Powered by Labrador CMS