Edward Gardner blir den nye musikksjefen i Operaen.
Edward Gardner blir den nye musikksjefen i Operaen.

Edward Gardner blir ny musikksjef i Operaen

– Endelig kan vi presentere Operaens nye musikksjef! Jeg er stolt og glad for å si at det er Edward Gardner.

Publisert

Edward Gardner har oppnådd sterke kunstneriske resultater og befinner seg i det absolutte internasjonale toppsjiktet av dirigenter. Han går inn i den kunstneriske ledertrioen med operasjef Randi Stene og ballettsjef Ingrid Lorentzen.

– Den kunstneriske ledelsen og våre dyktige ansatte vil løfte kunstartene våre og begeistre publikum i årene som kommer, mener administrerende direktør Geir Bergkastet.

– Gleder meg

Fra 1. februar 2022 fungerer Gardner som kunstnerisk rådgiver og vil blant annet bistå i planlegging av repertoar. Før han tiltrer 1. august 2024 vil han også dirigere Operaorkestret i flere produksjoner på Hovedscenen, som Verdis Maskeballet og Berlioz’ Fausts fordømmelse våren 2023.

– Det er en stor glede å takke ja til jobben som musikksjef ved Den Norske Opera & Ballett. Jeg har hatt et fantastisk samarbeid med de dyktige musikerne her det siste året og ser fram til å kunne få skape kunst av høy kvalitet, sier Gardner.

Edward Gardner blir musikksjef i Den Norske Opera & Ballett. Her sammen med operasjef Randi Stene (t.v.) og ballettsjef Ingrid Lorentzen.
Edward Gardner blir musikksjef i Den Norske Opera & Ballett. Her sammen med operasjef Randi Stene (t.v.) og ballettsjef Ingrid Lorentzen.

– Noe helt utenom det vanlige

Gardner har nylig jobbet med Operaorkestret, i forbindelse med Tristan og Isolde 2. akt, som ble strømmet på operaen.no, og i filmen LISE med Lise Davidsen, våren 2021.

– Norge er en ung operanasjon og står i et friere forhold til tradisjonen. Det er en friskhet i måten Operaen lager musikkdrama på, som inspirerer meg. Den friskheten vil jeg vi skal etterstrebe i enhver forestilling vi skaper sammen. Når publikum kommer i Operaen, skal de likevel møte noe helt utenom det vanlige, sier Gardner.

Powered by Labrador CMS