En 31 år gammel mann er igjen dømt til 13 års forvaring i ankesaken i Borgarting lagmannsrett om Bjerke-drapet i 2017. Borgarting lagmannsrett. Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
En 31 år gammel mann er igjen dømt til 13 års forvaring i ankesaken i Borgarting lagmannsrett om Bjerke-drapet i 2017. Borgarting lagmannsrett. Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Mannen slo 37-åringen gjentatte ganger i hodet mens han lå nede. I dag fikk han 13 års forvaring etter drap på Bjerke

Slagsmålet, som endte med drap, oppsto på Bjerke i Oslo i juli 2017 i forbindelse med uenighet om prisen på kokain.

Publisert

Den 31 år gamle mannen fikk samme dom da Oslo tingrett behandlet saken i februar. I likhet med tingretten har lagmannsretten funnet ham skyldig i forsettlig drap.

Minstetiden er på åtte år og åtte måneder. Det trekkes fra 592 dager den tiltalte 31-åringen har tilbrakt i varetekt.

Mannen, kjent som Belal Belal, er tiltalt for å ha sparket og slått en 37 år gammel mann gjentatte ganger i hodet mens han lå nede. Offeret ble funnet av forbipasserende – blodig, ille tilredt og med livstruende hodeskader. Han døde på sykehus to dager senere.

Skulle kjøpe kokain

Slagsmålet oppsto på Bjerke i Oslo 17. juli i 2017 i forbindelse med uenighet om prisen på kokain, som Belal skulle kjøpe av den drepte mannen.

Tiltalte framholdt i forkant av ankesaken at han høyst kunne dømmes for grov kroppsskade, som har en strafferamme på inntil ti års fengsel.

Belal er ifølge tingrettsdommen født et sted på grensen mellom Algerie og Marokko. Identiteten hans er uavklart, men han opplyser at han er født i januar 1988 og at han er 31 år gammel.

Uklar nasjonalitet

Siden 2008 har han vært varig utvist fra Norge, men er ikke sendt ut av landet fordi hans nasjonalitet er uklar. Politiet mener han er marokkansk, mens han selv hevder han er fra Algerie.

Mannen kom til Norge som asylsøker i 2005. I årene han har vært i Norge, har han til sammen tilbrakt mer enn åtte år i fengsel og på Trandum utlendingsinternat.

Mannen som var tiltalt, vant ikke fram med anken i lagmannsretten. Retten opprettholder dommen på 13 års forvaring.

Powered by Labrador CMS