Skytingen skjedde ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Skytingen skjedde ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mann siktet for Prinsdal-drapet. Han er fortsatt på frifot

Politiet har siktet en ung mann for å ha skutt og drept 21 år gamle Halil Kara på Prinsdal i Oslo. Mannen er ikke pågrepet.

Publisert

– Det dreier seg om en ung mann, og vi jobber med å få pågrepet ham, sier Grete Lien Metlid på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Politiet gjør løpende vurderinger om de skal gå ut med navn og bilde av den siktede mannen. Den siktede er etterlyst både i Norge og internasjonalt, men politiet vil ikke si noe om hvorvidt de vet hvor han befinner seg.

– Framstår som målrettet

21 år gamle Halil Kara ble skutt og drept ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo sent fredag kveld. Politiet har uttalt at drapet fremstår som målrettet, uten at de har sagt hvorfor.

– Ut fra at vi nå har siktet en person, jobber vi med om det kan være et personlig motiv som ligger bak eller om det kan være en konflikt mellom kriminelle miljøer. Det kan også være noe helt annet, sier Metlid.

Hun sier at de ikke har kjennskap til siktede fra før av i «særlig grad». Politiet vil foreløpig ikke si noe om grunnlaget for siktelsen.

– Det er flere ting som har bidratt til dette. Det har vært en voldsom innsats fra sent natt til lørdag, sier politiinspektøren.

Døde av skudd

Obduksjonen som ble gjennomført mandag, bekreftet at Kara døde av skuddet eller skuddene han ble truffet av.

En annen person ble også knivskadd i basketaket som fulgte etter at våpenet var avfyrt.

Gjerningsmannen skal ha stukket til fots langs Nedre Prinsdals vei i retning Kolbotn. Mannen hadde dekket til ansiktet. Observasjoner tyder på at det kun var én gjerningsperson, men politiet har ikke utelukket at det kan være flere medvirkende.

Powered by Labrador CMS