Det er klart for ny VM i dødsing. Her fra Frognerbadet i 2019.

Dødsing «tar av» – rekordmange utlendinger med i VM fra Rådhuskaia

Dødsing handler om å sveve i luften i forskjellige positurer før man treffer vannet «som en reke». Dødsing som sport har eksplodert, sier VM-arrangøren. Lørdag er det klart for VM.

Publisert

Utøverne har konkurrert gjennom sommeren, fra mai til august, i en verdensserie. Nå står finalen for tur på Rådhuskaia i Oslo.

Der skal 28 dødsere, 24 menn og fire kvinner, delta. De er fra USA, Frankrike, Spania, Sverige, Finland og Danmark i tillegg til Norge.

Paul Rigault i Dødseforbundet opplyser at det er rekordmange utlendinger med i årets VM. Mesterskapet ble avholdt for første gang i 2008 i Frognerbadet.

Sporten har eksplodert

– Sporten har eksplodert, og det er veldig sammenlignbart med hvordan snowboard tok av på 1990-tallet, sier Rigault.

Amerikanske ESPN dekker begivenheten. I USA har det for første gang vært kvalifisering. Sosiale medier har mye av æren for den økte populariteten.

På Rådhuskaia er det ventet mellom 5000 og 10.000 tilskuere lørdag, forteller Rigault.

Treffer vannet som en reke

Dødsing handler om å sveve i luften i forskjellige positurer før man treffer vannet «som en reke». Grenene er klassisk og fristil. Stil, timing, originalitet og vannsprut er kriteriene det dømmes for.

Dødsing har røtter tilbake til 70-tallet. Det er Raga Rockers-gitarist Erling Bruno Hovden som har æren for å ha funnet opp sporten i Frognerbadet, skriver Fri Flyt.

Powered by Labrador CMS