Fem personer skal ha vært involvert i slagsmålet i Dr. Dedichens vei nær Haugerud senter i Oslo natt til 1. januar. Foto: Google maps

Offer i slåsskamp i Oslo avviser rasisme på Haugerud

Et av ofrene etter en slåsskamp på Haugerud i Oslo natt til 1. januar, avviser at det var rasisme bak hendelsen.

Publisert

Etter at to menn ble utsatt for grov vold på Haugerud i Oslo natt 1. januar ble det spekulert i sosiale medier om slagsmålet skyldtes rasisme mot hvite.

I et intervju med VG opplyser nå den ene av de to som ble skadd at hendelsen er blitt feil framstilt i sosiale medier og at de nører opp under motsetninger i bydelen.

– Volden hadde ikke noe med at folk er flerkulturelle å gjøre. Man kan ikke skylde på det, sier mannen som beskriver seg selv som halvt norsk og mørk i huden. Han fikk selv knivstikk i øret og skader i beinet under hendelsen.

Sladder i sosiale medier

Det var blant annet i kommentarfeltene til nettstedene Document og Resett, som begge omtalte hendelsen, at det ble spekulert i om det var rasistiske motiver rettet mot hvite bak hendelsen. Innleggene ble delt mange tusen ganger i sosiale medier.

Politiet har opplyst at de fikk melding om hendelsen klokken 4 på natten onsdag 1. januar etter at naboer på Haugerud våknet av bråk. Av ofrene fikk de opplyst at de var blitt overfalt av tre menn. De fikk kontakt med de tre som samsvarte med opplysningene og fortalte de var blitt overfalt av to menn. Saken er under etterforskning.

Powered by Labrador CMS