Leivassbu er en av de eldste og største fjellstuene i den norske fjellheimen.
Leivassbu er en av de eldste og største fjellstuene i den norske fjellheimen.

DNT Oslo og omegn overtar den kjente fjellstua i hjertet av Jotunheimen

Da Leirvassbu fjellstue var til salgs i fjor vår, hadde ikke DNT Oslo og omegn råd til å kjøpe den. Men så kom det likevel penger på bordet.

Publisert

De fleste som har travet rundt i Jotunheimen kjenner til Leirvassbu, en av de største og eldste fjellhyttene. Nå har DNT Oslo og omegn kjøpt turisthytta i hjertet av fjellheimen.

Det er Sparebankstiftelsen DNB som har finansiert kjøpet og hytta skal drives som en betjent DNT-hytte.

— Rett og slett fantastisk

Leirvassbu er en svært populær hytte og en trivelig møteplass for turfolk. At den også ligger midt i DNT sitt rutenett i Jotunheimen, gjør at dette er et sted av stor betydning for friluftslivet i den kjente fjellområdet. 

— Vi var selvsagt interesserte da Leirvassbu kom for salg i fjor sommer, men det var ikke mulig for DNT å finansiere kjøpet, forteller daglig leder Henning Hoff Wikborg i DNT Oslo og Omegn.  

DNT Oslo og omegn lover at Leirvassbu er klar for innrykk i påsken.
DNT Oslo og omegn lover at Leirvassbu er klar for innrykk i påsken.

— Etter dialog med Sparebankstiftelsen DNB, har vi nå likevel fått muligheten til å overta hytta. Det er rett og slett helt fantastisk at stiftelsen kunne komme på banen og kjøpe dette flotte stedet til glede for friluftslivet, sier Hoff Wikborg .

Hytta overtas med mange bestillinger, og Leirvassbu åpner som DNT-hytte allerede 23. mars i år.

— Vi er klare for å åpne dørene allerede i neste måned. Men det er mye som skal på plass og vi får det ganske travelt, forteller daglig leder i DNT Oslo og Omegn.  

Bestyrerne på DNTs betjente hytte Snøheim, Gitte og Terje Sølna, vil ta ansvar for driften denne første vinteren.  

En familie som takker av

Det er Grindvold Sulheim-familien som har eid og drevet Leirvassbu de siste 16 årene.  

 — Alt har en tid. Vi har hatt det spennende og meningsfylt på Leirvassbu, men kjenner at nå er nye krefter det beste for den videre utviklingen av stedet, sier Ole Jacob Grindvold på vegne av familien Sulheim Grindvold.  

— Både gamle og nye gjester skal fortsatt oppleve Leirvassbu med gjestefokus og store opplevelser i naturen. Vi kjenner oss trygge på at stedet vil bli godt ivaretatt og videreutviklet på en god måte med DNT i førersetet, sier han.

Powered by Labrador CMS