— Vi har slitt med terminer inn i dette året som har hengt over oss, sier daglig leder i Godthåb bar & cafe, Oda Horgen.

Utestedene Khartoum og Godthåb stenger dørene

Høye strømpriser og pandemi har ført til at de to populære plassene nå ser seg nødt til å legge ned. — Vi hadde et håp om at julebordsesongen skulle gi oss litt mer å gå på i møte med det nye året, men sånn ble det ikke, sier Oda Horgen, daglid leder på begge plassene.

Publisert

Oda Horgen er daglig leder for utestedene Khartoum og Godthåb bar & cafe. Nå må hun stenge dørene på begge lokalene.

Khartoum Contemporary Art Center åpnet i 2017 og ligger i Bernt Ankers gate. På denne baren har det blitt servert krydder, te, kaffe og frukter fra Afrika og Midtøsten, og har huset mang en konserter og andre arrangementer.

Godthåb åpnet i 2018 ligger på Grønland 18, like ved Grønland torg. Den veganske bar- og kafeen har hatt fokus på hjemmelagde produkter, musikk og kulturarrangementer.

— Bittert

Barene holdt seg gående gjennom pandemi og nedstengning, men hang etter på regningene. Til Vink forteller Horgen at de på grunn av dårlig økonomi ikke har rukket å betale skatter og avgifter i tide.

— Vi har slitt med terminer inn i dette året som har hengt over oss, sier Horgen til Vink.

Horgen hadde håpet på at slutten av pandemien også ville bringe med seg lysere tider. Dessverre ble det ikke slik.

Takterrassen på Godthåb Bar & Cafe har vært svært populær.

— Januar og februar er en kjent nedgangsperiode i utelivet. Vi hadde et håp om at julebordsesongen skulle gi oss litt mer å gå på i møte med det nye året, men sånn ble det ikke.

— Det er bittert at det kom nok en dårlig periode, sier hun.

På grunn av rekorddyre strømpriser, prisvekst og nedstengning har byens uteliv blitt hardt rammet. Når selskapene skylder skatt og statlige avgifter, ryker også strømstøtten, og økte priser påvirker også gjestenes forhold til utestedene, forteller Horgen.

— Vi har like mange gjester som tidligere, men de legger igjen mindre penger. Kostnadene til ansatte og vakthold er jo fortsatt det samme, men inntektene er mindre.

Inviterer til en siste dans

Begge utestedene inviterer både gamle og nye gjester til en siste dans førstkommende lørdag.

Under arrangementet på Facebook skriver Godthåb bar & cafe at kveldens inntekter utelukkende vil gå til regninger de har slitt med å betale til sine DJ-er.

«DJs som har vært ryggraden våres og som aller minst fortjener å gå uten pengene sine.»

Hos Khartoum vil den oslobaserte og iransk-fødte DJ-en Daeva opptre, før DJ-duoen Motreb opptrer lørdagen etter.

«You kept it alive during the pandemic with your donations because you felt it was your place.. and it is! It’s yours before it’s ours.. Now we are exhausted and this journey came to an end.» står det skrevet i arrangementet hos Khartoum.

Powered by Labrador CMS