–	Jeg ble forbanna, og da kom det noen trønderske ukvemsord. Såpass må Lan Berg tåle, sier studieleder i Nordre Aker Frp, Kristin Brattaas
– Jeg ble forbanna, og da kom det noen trønderske ukvemsord. Såpass må Lan Berg tåle, sier studieleder i Nordre Aker Frp, Kristin Brattaas

Studieleder i Nordre Aker Frp kaller Oslo-byråd for fittetryne og vietnamesermegge

Publisert

«Jeg blir så inn i granskauen forbanne på dette "fittetryne" av ei vietnamesermegge. Send henne og hennes likesinnede til Vietnam eller Nord-Korea hvor denne kommunistiske diktatoriske sekten passer inn !!!»

Slik så meldingen studielederen i Nordre Aker Frp, Kristin Brataas, la ut på sin Facebook-status i natt. Ifølge seg selv var hun ikke beruset, bare forbanna

— Trønderske ukvemsord
Konteksten er dieselbil-forbudet byrådet gikk ut med i forbindelse med den helsefarlige forurensningen i hovedstaden, som spesielt rammer astmatikere og lungesyke.

— Jeg ble forbanna, og da kom det noen trønderske ukvemsord. Såpass må Lan Berg tåle. Symbolpolitikken hun og partiet hennes fører, gjør folk irriterte, sier Brataas til VårtOslo.

— Jeg skrev i affek
Brataas valgte likevel å slette meldingen, da Aina Stenersen, leder i Oslo Frp, ringte henne opp og sa at hun måtte angripe sak og ikke person

—Jeg skrev dette i affekt og fjernet det ganske fort, siden jeg syns måten jeg uttrykte meg på var upassende. Jeg gjorde dette som privatperson, sier Brataas.

— Dette er hatprat
Kampanjerådgiver Eirik Rise, i Stopp hatprat, mener kommentarene til Brataas er hatprat.

— I steder for å angripe sak, angriper Brataas person. I stedet for å kommentere politikken, angriper hun Bergs etnisitet. Dette er helt klart hatprat, sier Rise.

 

Kan skremme personer med innvandrerbakgrun
Han mener uttalelsene burde få konsekvenser og at Brataas burde beklage.

— Siden Brataas er en politiker, er hun et forbilde for andre. Men dette er usaklig. En politiker burde holde seg for god til å si slikt.

Han mener slike uttalelser er uheldige, siden de kan skremme personer med innvandrerbakgrunn fra å stille til offentlige verv.

– Frp bør gå i seg selv. Hvis slike uttalelser er et vedvarende problem i Frp, burde de ta noen runder med etiske retningslinjer om hvordan offentlige talspersoner ytrer seg.

Powered by Labrador CMS