Vårrusken
Saba Hussain (tv) og Trine Falch-Meier (th) står sammen med ruskengeneral Jan Hauger for en renere by. Foto: Anders Høilund

Det er vår og tid for å rydde. Nå kan du hjelpe Vårrusken med dugnaden

Stadig flere ønsker å bidra til å rydde byen for søppel. Nå åpner Vårrusken for at frivillige kan få melde seg på vårpussen og få utstyr.

Med god utsikt over byen, i Iver Olsens vei 8 på Disen, venter Trine Falch-Meier og Saba Hussain med søppelsekker, engangshansker og premier. Disse skal deles ut til borettslag og frivillige som vil være med på årets Vårrusken.

Fra i år er det her på Disen eller ved miljøstasjonen i Sofienbergparken at borettslag, velforeninger og frivillige som skal gjøre en dugnad, henter sitt utstyr. Tidligere har utstyret blitt delt ut fra Renovasjonsetaten i Haraldrudveien.

– Noen kommer sikkert til å gå dit av gammel vane. En vaktmester fortalte meg at han skulle gjøre som han alltid hadde gjort, hente de tomme søppelsekkene i Haraldrudveien. Jeg fortalte at nå kunne han finne sekkene på Disen eller i Sofienbergparken. Jeg gjør som jeg alltid har gjort, svarte han, men i år er det ikke mulig å hente dette hos Renovasjonsetaten, forteller Hussain.

Frivillige kan være med

– Her på Disen har vi også premier liggende til deltagerne i Vårrusken. Blant annet disse ruskengule, biologisk nedbrytbare drikkeflaskene, forteller Trine Falch-Meier.

Trine Falch-Meier
En ruskengul, biologisk nedbrytbar drikkeflaske kan alle som er med på Vårrusken få med seg, forteller Trine Falch-Meier. Foto: Anders Høilund

Siden stadig flere ønsker å bidra til å rydde byen for søppel, har Vårrusken nå åpnet for at frivillige kan få melde seg på og få utstyr hos dem. Påmelding skjer via hjemmesiden. Der får du også vite alt du trenger for å komme i gang og hvordan å bli kvitt avfallet etter vel utført dugnad.

At det er frivillig arbeid og at ryddingen skal skje på offentlig grunn, er de eneste betingelse for å få være med.

Mønstrer på for vårpuss

De to ansatte på Vårruskens kontor på Disen gleder seg begge til å få mye å gjøre utover våren. Skoler og barnehager er allerede godt i gang med påmeldingene. Det samme er borettslag og velforeninger.

Saba Hussein kommer fra bydel Grünerløkka. Sist sommer var hun en av dem som sto bak den bugnende grønnsaksdyrkingen på Vaterland.

Trine Falch-Meier har mønstret av M/S Miljødronningen i Bergen for å ta i et tak med vårpussen i Oslo. Denne uka starter hun arbeidet med å kjøre ut utstyr og premier til alle barnehagene og skolene i Oslo som har meldt seg på. Kanskje ser du henne i Oslos gater i en Rusken-lignende varebil med Rusken-dukken fastspent i passasjersetet?

Håper på holdningsendring

Det er verdt å merke seg at avfallet som blir ryddet ikke skal leveres på Vårrusken-kontoret eller på miljøstasjonen i Sofienbergparken.

Ruskengeneral Jan Hauger håper at Vårrusken kommer befolkningen til gode og at den bidrar til å danne en holdningsendring mot forsøpling.

– Rusken ønsker at alle skal være sammen om en ren by. Klarer vi det, klarer vi å få Oslo til å skinne enda mer, sier Hauger.

Vårrusken-kontoret i Iver Olsens vei 8 er åpent alle hverdager fra 8 – 15, til og med 14 juni. Kontoret nås på tlf 900 88 497 og på e-post: [email protected]MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer