Noen ganger er Steffen Soberg bare til å spise opp for de som er glad i Vålerenga. Sånn var det i dag. Foto: André Kjernsli

Det er lov å ha flaks i ishockey

Dersom noen lurer på om keeperen fortsatt er viktig i ishockey så fikk man svar på det i Furuset Forum idag. Vålerenga tok årets tredje strake seier.

Etter en seier som satt langt inne mot Stjernen i siste runde var det lørdag klart for kamp mot det andre østfoldlaget i GET-ligaen, Sparta.

Vålerenga har hatt et godt tak på sarpingene denne sesongen, men effektiviteten må opp fra kampen for to dager siden.

Kampfakta

Vålerenga – Sparta 3-1 (2-0, 0-1, 1-0). Mål: 1. periode: 1-0 (17.15) Tobias Lindström (Gustaf Berling), 2-0 (17.41) Jørgen Karterud (Karl Ove Henrik Olsen). 2. periode: 2-1 (25.05) Henrik Knold (Niklas Roest, Kristian Jakobsson). 3. periode: 3-1 (59.56) Karterud (Lindström). Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Sparta 2 x 2 min.

Kamp nr. 300 for Tobbe

Vålerengakaptein, Tobias Lindström, spilte forøvrig sin 300. kamp for laget i dag, og ble gjort litt stas på før kampen.

Jubilanten Tobias Lindström, i gullhjelm, scoret det første målet i kampen. Foto: André Kjernsli

Bortsett fra en stor Sparta-sjanse etter to minutter er det mest spennende de første minuttene når Kalle Ekelund holder på å snakke på seg en to-minutter for noe han, forøvrig helt korrekt, mener burde vært en Sparta-icing.

Midt i første periode får gjestene en overtallsmulighet, men har kun en avslutning på mål i løpet av de to utvisningsminuttene.

To mål på 26 sekunder

Mot slutten av perioden, og etter at Sparta har spilt seg inn i kampen, er det kveldens jubilant, Tobias Lindström, som åpner ballet.

Han kommer gjennom i midten, fyrer av et skudd som det ser ut til at gjestene keeper har kontroll på, men pucken «glider inn i mål», som komentatorlegenden Lennart Hylland sa i Colorado Springs i 1962.

Jørgen Karterud jubler foran Klanen etter å ha satt inn sin første scoring etter returen til VIF. Foto: André Kjernsli

26 sekunder senere er det klart for dobling av ledelsen, og det er et vakkert mål. Henrik Olsén spiller en smart pasning på tvers i Sparta sin sone, og derfra setter Jørgen Karterud pucken sikkert i mål.

Det første av forhåpentligvis mange mål fra den hjemvendte sønn.

Shampo ikke fornøyd

Espen Knutsen påpekte i pausen at Enga er heldige som leder kampen. Etter pausen fortsetter det i samme spor. Det er vel faktisk sånn at Sparta tar enda mer tak i kampen.

Når sarpingene etter fem minutter av andre perioden får mulighet til å spille fem mot fire kommer også scoringen, signert Henrik Knold.

Roy Johansen tok time-out uten at det så ut til å hjelpe stort. Foto: André Kjernsli

Inspirert av denne scoringen fortsetter gjestene å styre matchen. De går mer på skøyter og takler mer enn Iskrigerne. Og det er takket være en god Steffen Søberg i VIF-buret at det ikke blir flere baklengs i perioden.

Sparta klart best

Helt mot slutten er det Enga som får spille i overtall, men det er Sparta som skaper sjansene. Søberg leverer en trippelredning, og hjemmelaget går til pause med en flatterende 2-1-ledelse.

Det blir neppe hjemmeseier om ikke Enga løfter seg etter andre vanning. Tre skudd på mål i midtperioden er ikke bra – Sparta hadde tolv.

Til tross for at begge lagene får mulighet til å spille i overtall må vi syv minutter ut i tredje periode før vi får et skudd på mål.

Jonas Oppøyen i kamp med en Sparta-spiller Foto: André Kjernsli

Midt i perioden ender vi opp med en situasjon der Sparta får spille fem mot tre i drøyt 40 sekunder.

Vålerenga unngår baklengs, igjen takket være Søberg i mål. Vi tar sjansen på å utpeke ham til dagens VIF-gutt en god stund før kampen er slutt.

Mål med fire sekunder igjen

Med 90 sekunder igjen av tredje periode tar Sparta ut keeperen i et desperat forsøk på å sikre spilleforlengelse. Det blir mål, men det er Vålerenga som setter pucken i gjestenes tomme bur. Jørgen Karterud er sistemann på pucken.

Det endte 3-1 til Vålerenga. Etter en svak avslutning på 2019 ble seieren over Sparta årets andre kamp med full poengpott. Og med en seier etter spilleforlengelse i forrige kamp står VIF med tre seire i 2020.

Noen ganger er det bare å takke og bukke for tre poeng og se fremover.

PS! Steffen Søberg ble faktisk kåret til Vålerengas bestemann.