Colin Spaberg Olsen setter pucken i krysset med ni sekunder igjen av midtperioden. Foto: André Kjernsli

Det ble seier og mange mål, men ikke enveiskjøringen Klanen bestilte mot Ringerike

I kveld kom GET-ligaens jumbo, Ringerike Panthers på besøk til Furuset Forum. Et formsterkt Enga, med ligaens tre beste poengplukkere på laget, kunne med seier komme opp i ryggen på Oilers.

Klanen hadde ropt om tosifra i dagevis. Alt lå til rette for at VIF hockey skulle snuble, slik bare de kan.

Vi trodde vel ikke at det skulle skje nå.  Trenerne Roy og Espen krever 110 prosent i hvert bytt, det så vi senest i tredje periode mot Stjernen tidligere i uka, der Enga ledet komfortabelt og spillerne holdt trykket oppe ut kampen.

Vålerenga scorer først

Første skikkelig mulighet til å åpne scoringsballet fikk hjemmelaget etter ca. fire minutter, da Panthers dro på seg en utvisning. Et stykke ut i utvisningsperioden etablerer Enga seg i gjestenes sone, og etter pasninger fra Martin Laumann Ylven og Morten Ask, er det Mats Trygg som til slutt sender et hardt skudd i nota.

Mats Trygg (33) åpner scoringskontoen denne kvelden. Foto: André Kjernsli

Like etter er det klart for dobling av ledelsen. Martin Røymark skyter, og Enga sin gullhjelminnehaver, Rasmus Ahlholm, styrer pucken elegant i mål. Klanen hadde, som sagt, bestilt tosifra, foreløpig lå vi greit an.

Utover i perioden jevner det seg litt mer ut. Kan vi ane at hjemmelaget ikke klarer å gi full gass? Kveldens Enga-keeper, Joachim Svendsen, må i hvert fall i aksjon et par ganger.

Ringerike ikke ufarlige

Hjemmelaget tar igjen over initiativet i kampen, og det er klart for 3-0. Brede Csiszar skyter, og Andreas Stene er påpasselig fremme og pirker inn returen.

Ringeriksspillerne strekker seg, men klarer ikke å forhindre at Andreas Stene setter inn 3-0 til Enga. Foto: André Kjernsli

Selv om det ser ut til at hjemmelaget har bra kontroll, er ikke Ringerike helt ufarlige. De klarer å etablere seg i angrepssonen og får et par skuddmuligheter. Det siste klarer ikke Svendsen å holde ute, og det er klart for redusering til 3-1. Engas keeper fikk fint lite hjelp av backene sine der.

Morten Ask trår til

Hjemmelaget starter midtperioden med en mann mindre på isen, og gjestene holder på å score etter bare noen sekunder. Neste angrep er det klart for nok en scoring av gjestene. Skudd fra siden treffer en skøyte, og vipps så er det 3-2. Hjemmelaget er verdenskjent i Oslo for å spille dårlige midtperioder, og starten på denne ser ikke så veldig bra ut heller.

Dette ønsker superveteran Morten Ask å gjøre noe med. Han sklir inn fra backen, finner ingen å passe til og kliner pucken i nettet.

Jubelen har så vidt lagt seg før det er klart for nok et mål, denne gangen er det gjestene som reduserer, og det står 4-3. Kampen som var vunnet for flere dager siden, ser ut til å bli mer spennende enn vi hadde trodd.

Ringerike reduserte i slutten av den første perioden. Foto: André Kjernsli

Målfest i andre periode

Litt senere kommer Ahlholm alene med keeper, men makter ikke å score. Det gjør derimot Tobias Lindstrøm noe senere, og med ganske nøyaktig halve kampen spilt, er vi halvveis til tosifra. Planen var vel ikke at Panthers skulle følge Enga på denne måten, men det gjør jo kampen mer spennende for publikum.

Nå kommer en periode med mye godt spill av hjemmelaget, men det er nok en gang gjestene som klarer å krangle pucken i mål i et av sine få angrep. 5-4, hvor skal dette ende?

Nok engang spiller Enga seg til noen flotte sjanser, men pucken vil ikke inn.

Ahlholm med en kjempesjanse. Foto: André Kjernsli

Med drøyt to minutter igjen av midtperioden får Enga en mann utvist. Skal gjestene klare å utligne før pause? Neida, det blir ikke noen utligning. I stedet kommer Colin Spaberg Olsen alene med gjestenes gode keeper, og med ni sekunder igjen, setter han pucken sikkert i mål. Det skal bli spennende å høre hva Espen Knutsen sier i pausen…

Enga punkterer kampen

Spørsmålet nå som tredje periode starter, er om gjestene nok en gang skal redusere eller om VIF skal klare å skaffe seg en tremåls ledelse? Gjestene var friske i midtperioden, samtidig med at Enga er slappe defensivt.

Det går nå rykter på pressetribunen om at Joachim Svendsen har mobiltelefonen i votten og at han så ofte han kan stemmer på seg selv som banens beste spiller. Det kan å så fall være medvirkende årsak til at han har sluppet inn fire mål i kveld.

Det kan virke som om gjestene brukte opp mye av kreftene i midtperioden, de er ikke like på hugget. Det skjer egentlig ikke stort før Enga endelig setter den pucken i mål som mest sannsynlig dreper kampen. Målscorer er Tobias Lindstrøm på pasning fra Rasmus Ahlholm.

I siste perioden kontrollerte hjemmelaget kampen. Foto: André Kjernsli

Ingen stor kamp

Med snaut seks minutter igjen av kampen får Mats Trygg to minutters utvisning, i samme øyeblikk tar gjestene timeout. Skal det pønskes ut en plan for å redusere og skape ny spenning i kampen?

Ringerike får en dobbeltsjanse, som de utrolig nok ikke scorer på. Det var kanskje siste sjanse til å få noe med seg hjem til Hønefoss.

Joachim Svendsen var kveldens Engakeeper. Foto: André Kjernsli

Det går mot slutten av kampen, og lufta er i ferd med å gå ut av begge lagene. En under middels dag på jobben fra Enga, men det holdt til seier. Ikke noe mer.

VIFs bestemann: Kalle Ekelund