Politi bærer bort demonstranter der aksjonister fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat.

Politiet bærer bort demonstranter fra Finansdepartementet

Politiet fjernet tirsdag morgen Fosen-demonstrantene som har lenket seg fast utenfor Finansdepartementet. – I dag stenger vi staten, sa artist og aktivist Ella Marie Hætta Isaksen til full jubel blant Fosen-aksjonistene.

Publisert

Ved 9.15-tiden opplyste politiet at de hadde startet arbeidet med å fjerne Fosen-demonstrantene som tirsdag lenket seg sammen utenfor Finansdepartementet.

– Finansdepartementet, Akersgata. Etter anmodning fra Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon jobber vi med å fjerne demonstranter fra inngangspartiet slik at ansatte kan komme seg på jobb, skrev politiet i Oslo på Twitter.

Klokken 9.30 ble demonstrantene fysisk fjernet bort fra inngangspartiet. De ble båret noen få meter bort fra inngangspartiet før de ble sluppet fri.

Politiet stiller manns- og kvinnssterkt opp i regjeringskvartalet.

Fysisk fjernet

Det var ved 8.45-tiden at flere av aksjonistene lenket seg fast utenfor Finansdepartementet. Da uttalte politiet at de avventet situasjonen i påvente av en begjæring fra Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon.

Sikkerhetstjenesten opplyser at de har bedt politiet om å fjerne demonstranter som er til hinder for at departementet kan ivareta sin samfunnskritiske funksjon.

– Demonstrantene har blitt informert om den samfunnskritiske funksjonen, og blitt bedt om å flytte seg. De har valgt å ikke etterkomme dette. Blokkerte rømningsveier ville også være til hinder for evakuering i en nødsituasjon, skriver sikkerhetstjenesten i en pressemelding.

Departementenes sikkerhetstjeneste opplyser at de har bedt politiet om å fjerne demonstranter som er til hinder for at departementet kan ivareta sin samfunnskritiske funksjon.

– I dag stenger vi staten

Også mandag måtte politiet fjerne demonstranter utenfor regjeringskvartalet. Da sperret Fosen-demonstrantene inngangene til Olje- og energidepartementet.

Tirsdag utvidet de aksjonen.

– I dag stenger vi staten, sa artist og aktivist Ella Marie Hætta Isaksen til full jubel blant Fosen-aksjonistene.

Aksjonistene reagerer på at vindturbinene på Fosen, som Høyesterett har sagt at er ulovlige, ikke er revet. I oktober 2021 slo Høyesterett fast at vindparken på Fosen i Trøndelag var oppført i strid med urfolksrettighetene.

Powered by Labrador CMS