Oslo Fjord Sauna, også kjent som Sørengas Badstue- & Helårsbadeanstalt, etter brannen i går: Foto: Hans Jørgen Hamre
Oslo Fjord Sauna, også kjent som Sørengas Badstue- & Helårsbadeanstalt, etter brannen i går: Foto: Hans Jørgen Hamre

Fjordsaunaen stengt etter takbrann. Lover å gjenåpne innen påske

I går rykket nødetatene ut til brann i taket på Sørengas Badstue- & Helårsbadeanstalt. � Vi er i forhandlinger om ny pipe as we speak, sier badstueier Hans Jørgen Hamre.

Publisert Sist oppdatert

Badstuflåta i havnebassenget på Sørenga, kjent på Facebook som både Sørengas Badstue- & Helårsbadeanstalt og, når den er på tur, Oslo Fjord Sauna, er stengt på grunn av brann i taket i går.

— Jeg har fått statusoppdatering fra de vedlikeholdsansvarlige badstumesterne om at vi er i forhandlinger om ny pipe as we speak, sier eier Hans Jørgen Hamre til VårtOslo lørdag kveld. — Vi har erkjent at det var en grense for hvor mye varme taket tålte.

Brannen begynte rundt nettopp pipa i saunaen, som er bygget med resirkulerte materialer fra Oslo havn og har en vedfyrt saunaovn som de fikk gratis på Finn.

Kan skyldes hærverk — indirekte

Den sjarmerende rufsete fjordsaunaen har tilbudt fjordbad og varm badstu til Oslo-folk og tilreisende siden februar 2015. Hamre er usikker på hvorfor det plutselig brant nå, etter så lang tid. Men han har sine mistanker.

— Jeg tror det er på grunn av noen ungdommer som hoppet gjennom taket i fjor høst. Vi gjennomførte reparasjoner etter det. Det kan ha blitt gjort noen løsninger som gjorde at taket ikke tålte varmen, rett og slett. Men jeg er ikke helt sikker. Uansett så var det en litt halvveis reparasjonsjobb sist. Nå benytter vi anledningen til å gjøre det skikkelig, etter byggforskriftsmessige krav og sånn, sier han.

Hærverket i høstferien ble filmet og lagt ut på en Snapchat-gruppe som het "FO (Fylla Oslo)". Hamre la den så selv ut på badstuens Facebook-gruppe:

Klar til påske

— Nå skal vi tilpasse det nye taket ved å øke varmekapasiteten. Og egentlig er jeg veldig glad for at det gikk så bra som det gjorde. Brannvesenet var på pletten veldig raskt. De var veldig forsiktige så de ikke ødela for mye når de berga det, var veldig sympatiske og ønsket oss lykke til, sier han.

Hamre tror at folk kan begynne å bruke badstuen igjen om ikke alt for lenge. — Påskebadet er i rute, det føler jeg meg rimelig sikker på, sier han.

  • Fikk du forresten med deg at Hamre & co nylig fikk en million kroner til å bygge en staselig ny badstuflåte som blir følgesvennen til dagens mer, kremt, retro badeanstalt? Les mer her!