� Det er for tidlig å si noe om endelig omfang og løsning, sier administrerende direktør Geir Bergkastet ved Operaen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
� Det er for tidlig å si noe om endelig omfang og løsning, sier administrerende direktør Geir Bergkastet ved Operaen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Operaen skal spare 25 millioner: - Mulig overtallighet skal løses med frivillig avgang

� Eventuell overtallighet og bemanningsreduksjoner vil vi forsøke å løse med ordninger som stimulerer til frivillig avgang, sier Operaens direktør Geir Bergkastet.

Publisert

Operaen skal spare 25 millioner og innfører en omfattende spareplan, melder Dagbladet.

I et internt notat avisen har fått tilgang, til informeres det om at det skal kuttes minst 25 millioner kroner innen utgangen av 2021. Administrerende direktør ved Operaen, Geir Bergkastet, sier til Dagbladet at det er for tidlig å si om ansatte kan stå i fare for å miste jobben.

— For tidlig å si noe om omfang

— Eventuell overtallighet og bemanningsreduksjoner vil vi forsøke å løse med ordninger som stimulerer til frivillig avgang, men det er for tidlig å si noe om endelig omfang og løsning, sier han.

Bergkastet sier at kostnadene vil vokse mer enn statstilskuddet og egne inntekter fremover.

— De offentlige tilskuddene dekker ikke fullt ut lønns- og prisvekst. Vi kommer også til å måtte bruke mer på vedlikehold og tekniske investeringer i årene fremover, sier direktøren.

I statsbudsjettet for 2020 får Den norske Opera 657 millioner kroner i driftstilskudd.

Powered by Labrador CMS