Synagogen i Bergstien på St. Hanshaugen.

Varsel om trussel mot jødiske og amerikanske mål i Norge – dette sier Oslo-politiet

Norske myndigheter har blitt varslet om at det skal ha kommet trusler mot jødiske og amerikanske mål i Norge.

Publisert

Det melder VG. Meldingen skal ha blitt sendt fra den norske ambassaden i Iran og gikk ut på at det skal være en konkret trussel mot jødiske og amerikanske mål i Norge, ifølge avisas opplysninger. 

PST har som en følge av krigen på Gaza-stripen vurdert sikkerhetssituasjonen mot jødiske og amerikanske mål i Norge som skjerpet. Den vurderingen gjelder fortsatt. Så er det slik at vi fortløpende får inn informasjon vi jobber med, men vår trusselvurdering rundt disse målene er ikke endret, sier seniorrådgiver Eirik Veum i PST.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt sier at det ikke er ekstra beredskap ved synagogen, og at det ikke er iverksatt tiltak, ifølge avisa som har tatt kontakt med både den amerikanske ambassaden, som ligger i Morgedalsvegen på Makrellbekken, og den israelske ambassade, som ligger i Parkveien på Frogner, søndag uten å få svar.

Det Mosaiske Trossamfund holder til i Bergstien på St. Hanshaugen, der synagogen i Oslo ligger. 

Rabbiner Joav Melchior sier til VG at han ikke kan kommentere noe akkurat nå.

– Trusselen vil i første rekke rette seg mot bygninger, institusjoner og organisasjoner som representerer jøder eller Israel, sa leder for kontraterroravdelingen i PST, Lars Lilleby, da PST i november vurderte trusselen mot israelske og jødiske mål som skjerpet.

Powered by Labrador CMS