Tross serbiske Dejana Stefanovic feilfrie straffe, gikk ikke Vålerenga videre i Mesterligaen torsdag ettermiddag.

Serbisk straffemagi var ikke nok til å sende Vålerenga til åttendelsfinale i Mesterligaen

God førsteomgang for østkantkvinnene, men ingen greide å avgjøre i løpet av 120 minutter. I straffesparkkonkurransen var Brøndby bedre og nektet Vålerenga plass i mesterligaens åttedelsfinale.

— Vi skal gjøre vårt beste, manglede kamptrening til tross, sa midtstopper Stine Balisager Pedersen til VårtOslo før torsdagens Mesterliga-møte borte mot danske Brøndby.

Likevel måtte stopperkjempen se håpet sitt knust etter 30 minutters ekstraspill som endte målløst og en resultattavle som viste 1-1. Kvinnelaget fra Oslo øst er altså ikke videre til Mesterligaens åttendelsfinale.

— Et bittert tap

En av Vålerengas beste spillere torsdag ettermiddag var ungjenta Rikke Nygard. Midtbanemotoren, som av mange er sett på som en klar erstatter for tidligere kaptein Sherida Spitse, var sterkt delaktig i hva østkantlaget skapte offensivt i Brøndby.

Etter kampen var bergenseren skuffet over resultatet.

— Jeg sitter igjen med en følelse av at dette både var urettferdig og bittert. Når vi går til pause føler jeg at vi har kontroll men så gir fra oss det overtaket vi hadde i kampen etter pause, sier hun til VårtOslo rett etter kampslutt.

Skremmeskudd før målet

Nygard mener laget i den andre omgangen ikke klarte å opprettholde det samme nivået som de hadde i kampens første 45 minutter. Dette er noe hun mener de må jobbe hardere med framover.

— Dette var et bittert og litt urettferdig tap, sier Vålerengas modtbanemotor Rikke Nygard.

— I andre omgang klarer vi ikke å bygge opp spillet som vi vil og alt blir kaotisk. Da slipper vi til Brøndby med et par skremmeskudd før de klarer å score. Vi må klart jobbe mer med å finne ut hvordan vi skal klare å komme oss ut av perioder hvor spillet ikke sitter, mener Nygard.

Hun er ikke uenig i at oppkjøringen til torsdagens stormøte, på grunn av koronarestriksjoner, kan være noe av årsaken til at laget slet utover i kampen.

— Vi har jo hatt bare to uker sammen før kampen og med en lockdown midt i dette er det klart at dette har hatt noe å si, sier Nygard.

Serbisk straffejubel

Etter en mildt sagt lite god oppkjøring til torsdagens sekstendelsfinale mot danske Brøndby, var det knyttet stor usikkerhet til hvor kampklare Vålerenga var.

Men østkantlaget tok kontrollen fra start og skapte et par gode muligheter de første ti minuttene. Først var det Rikke Madsen og så Rikke Nygård som var farlig frampå, uten at det ble scoring.

Jack Majgaard Jensens utvalgte skulle likevel få en rask uttelling for den gode åpningen på matchen. Etter kvarteret får gjestene et straffespark etter at Rikke Nygard blir lagt ned innenfor sekstenmeteren. Fra straffemerket gjør serbiske Dejana Stefanovic ingen feil.

Brøndby tok over

Etter straffescoringen jevner kampen seg noe ut og også Brøndby kommer til et par sjanser. Likevel er det oslolaget som kan gå til pause med en 1-0-ledelse.

Brøndby tok mer over etter pausen, noe som resulterte i utligning fra Josefine Hasbo. Dermed måtte spillerne belage seg på 30 minutter med ekstraspill. De ble uten scoring, selv om Vålerenga var svært nær avgjørelse.

Straffetapet betyr at LSK Kvinner blir eneste norske lag i tirsdagens trekning.