I oktober 2022 gikk Oslo skaperfestival av stabelen på Deichman Bjørvika.
I oktober 2022 gikk Oslo skaperfestival av stabelen på Deichman Bjørvika.

Besøksrekord for Deichman

– Det er jo dette vi jobber for: at Oslofolk, uavhengig av størrelsen på lommeboka, skal ha tilgang på hyggelige, trygge felles møteplasser. Her kan alle oppdage litteraturens fantastiske verden.

Publisert

Oslos folkebibliotek hadde nær 4,6 millioner besøk i 2022. Det er ny rekord, og 1,5 millioner flere besøk enn i normalåret 2019.

Dette kommer fram i Deichmans rykende ferske årsberetning.

– Det er helt fantastisk at så mange bruker biblioteket hver eneste dag. Bibliotekene våre er så viktige, og å bygge nytt bibliotek i Bjørvika var et kjempeløft for Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Tre årsaker

Biblioteksjef Knut Skansen er også svært glad for å se at biblioteket spiller en stadig større rolle i folks liv.

– Det er tre hovedårsaker til denne enorme veksten: Oslo kommunes vedvarende satsing på bibliotek, det nye hovedbiblioteket i Bjørvika, og den iherdige innsatsen som hver dag blir lagt ned av mine kollegaer på Deichmans 24 biblioteker, spesialavdelinger og pilotprosjekter over hele Oslo, sier Skansen.

Og det er ikke bare besøket som har skutt i været på Oslos folkebibliotek i 2022:

Utlånet av bøker og andre medier var på nesten 1,9 millioner, mot om lag 1,7 millioner i 2019 og 1,6 millioner i 2021.

Antall nyregistrerte lånere var på over 48 000, mot 26 000 i 2019 og 42 000 i 2021.

– Dette vi jobber for

I løpet av 2022 gjennomførte Deichman over 10 000 arrangementer. Over 240 000 mennesker deltok.

– Det er jo dette vi jobber for: Oslofolk, uavhengig av størrelsen på lommeboka, skal ha tilgang på hyggelige, trygge felles møteplasser. Her kan alle oppdage litteraturens fantastiske verden, prøve ut ulike aktiviteter eller rett og slett bare være midt i en travel hverdag. Og få hjelp og veiledning av alle de dyktige ansatte. Dette har virkelig blitt Oslos nye storstue, sier Raymond Johansen.

Powered by Labrador CMS