Det kan bli folketomt på Oslos biblioteker i tiden fremover grunnet korona.
Det kan bli folketomt på Oslos biblioteker i tiden fremover grunnet korona.

Deichman stenger alle bibliotekene fra lørdag og inntil videre

- Deichman stenger fordi pandemisituasjonen nå er så uavklart etter utviklingen i Nordre Follo, at vi anser stenging som et nødvendig og viktig bidrag for å hindre smittespredning, sier biblioteksjef Knut Skansen.

Publisert

Stengingen gjelder Deichman Bjørvika og alle andre Deichman-biblioteker. På nettsidene sine skriver Deichman:

– Vi ber derfor deg, låneren vår, om tålmodighet på spørsmål om hva du skal gjøre med bøker, filmer osv som enten skulle innleveres eller hentes. Det beste vi kan si i dag, er at vi vil komme med mer presis informasjon så fort vi kan. Vi lover å oppdatere deg så fort vi vet noe, enten i sosiale medier, på nettsidene eller via et ekstra nyhetsbrev (til registrerte lånere).

Trenger tid til å tenke

– Å stenge får mange praktiske konsekvenser for lånerne våre. Beslutningen om å stenge ble tatt fredag kveld, så vi trenger noe tid på å få oversikt over hvordan vi skal betjene lånerne mens bibliotekene er stengte, sier biblioteksjefen.

Deichman med at mer informasjon fra nasjonale og lokale myndigheter kan komme i helgen. Hvor lenge bibliotekene holder stengt, er umulig å svare på nå.

– Det mest sikre akkurat nå er at Deichman ikke ønsket å ta noen sjanser i denne situasjonen, opplyser Deichman i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS